Horizon er dyr ørenlyd

Hvem hører I oftest i øretelefonerne?

I åbnings-nummeret på sit helt nye album synger Eminem bl.a. “Instead of us being credited for longevity and being able to keep it up for this long at this level, we get told we’ll never be what we were.”

Om den amerikanske rappers musik er så god, som den altid har været, er nok meget subjektivt. Men Eminem kan i hvert fald ikke blive beskyldt for at miste popularitet eller relevans for et stort publikum.

De seneste tal fra analyse-bureauet Nielsen viser nemlig, at Eminem er den tredje-mest streamede kunstner i de seneste 10 år. Han er kun overgået af Post Malone og med flere længder af Drake.

Eminem – se artiklens hovedfoto – er samtidig nummer tre i salg af hele albums gennem det sidste årti og nummer to på listen af mest downloadede numre. Her er han kun overgået af Taylor Swift.

(Infografik: Statista.com

Nu om dage er det på streaming-scenen det foregår. Stort set alle mennesker går rundt med en smartphone, der poster musik op i et sæt hoved- eller øretelefoner.

Det har gjort de svenske stiftere af Spotify til milliardærer, mens kunstnere som f.eks. Lisa Nilsson klager over, at de får alt for lidt pr. afspillet nummer.

Her på Leifshows har jeg tidligere præsenteret årets mest streamede kunstnere og numre fra Spotify og Apple Music i 2019. I dag er turen så kommet til en Top-10 over de artister, der er blevet streamet allermest på audio og video igennem de seneste 10 år i USA. Det svarer til, at hver amerikaner fra 0 til 105 år har lyttet til Eminem mindst 50 gange via streaming….

(Indledningsfoto til artiklen: Eminem Pro)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Horizon er dyr ørenlyd