Instagram løber langsommere

De tjener mest på YouTube

V-jocks, influencers, u-tubere. Kært barn har mange navne, men ”børnene” tjener altså rigtigt mange penge. Kun Instagram kan efterhånden følge med i de utrolige lønninger, som de mest populære YouTube stjerner kan se trille ind på bankkontoen.

Gennem flere år har den 30-årige svensker PewDiePie med det civile navn Felix Arvid Ulf Kjellberg været YouTubes bedst tjenende video producent. Tilbage i maj sidste år var han også den første på YouTube, der havde flere end 100 millioner følgere.

På den nye hitliste over de bedst tjenende YouTube stjerner er svenskeren imidlertid drattet helt ned på en syvende-plads. I 2019 havde PewDiePie “kun” indtægter på 13 millioner US dollars. Det er ca. 89 millioner kroner.

(Infografik: Statista.com)

Om det er faldet i indkomster, der er årsagen – eller om PewDiePie bare føler sig træt, udslidt og uinspireret, som han selv siger – ved jeg ikke. Faktum er i hvert fald, at svenskeren vil holde en pause fra YouTube her i 2020.

PewDiePie har tidligere været ude med kontroversielle udtalelser, så ingen ved, hvor hans exit nu bliver en realitet – og hvor længe den vil vare. Under alle omstændigheder vil han nok ikke være at finde på Top-10 listen af YouTubere, når en ny for 2020 bliver lavet om et års tid.

Det kan selvfølgelig også være, at den 30-årige svensker fra Göteborg føler sig gammel. Det ville være rimeligt nok, for de fleste af dem, der har overhalet ham på hitlisten i 2019, er nemlig meget yngre.

Den falmende superstjerne PewDiePie har truet med at holde en YouTube pause her i 2020. Han har vel tjent nok til at gå på pension som 30-årig. (Foto: Wikipedia)

Årets topscorer med en indtægt på 26 millioner USD – ca. 178 millioner kroner – er texaneren Ryan Kaji – se artiklens hovedfoto. Hvad der er så specielt ved ham? Well – han er kun otte år gammel. Ryan er blevet berømt for at anmelde nyt legetøj i sine YouTube videoer.

Endnu yngre er Anastasia Radzinskaya. Den kun fem-årige russiske pige viser hende lege med sine kammerater og sin far. Anastasias små videoer har genereret en indtægt på over 18 millioner dollars i 2019. Det svarer til knap 65 millioner kroner….

(Indledningsfoto til artiklen: Ryan Kaji / Bonkers Toys)

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Instagram løber langsommere