Facebook er verdens mest udbredte app

Samsung viser fremtidens gadgets

Moderne smartphones kan imponerende meget, men skrivemaskiner som en laptop bliver de aldrig. Heller ikke, selvom det er imponerende at se, hvor hurtigt unge piger kan skrive e-mails, sms og social media svar på en mobiltelefons virtuelle tastatur.

På CES Show udstillingen i Las Vegas i næste uge vil Samsung præsentere en mulig løsning på skrive-problemet på smartphones. Løsningen hedder ”SelfieType.”

Der er tale om et virtuelt tastatur, som man forvandle alle overflader til et tastatur – f.eks. en bordplade, hvor mobiltelefonen er anbragt opret-stående som en laptop skærm.

Ideen er set før, hvor mobilen udsender laserstråler, der tegner taster på bordpladen. Forskellen er, at Samsung nu bruger kunstig intelligens til at genkende skriverens finger-bevægelser så præcist, at der ikke opstår stavefejl eller misforståelser af ord.

Vi har talt om hjemme-robotter i mange år. Med Circulus vil Samsung gøre hjemmets Lille Hjælper til en realitet. (Foto: Samsung)

Grundlæggende tager Samsung telefonens selfie-kamera i anvendelse. På mange moderne mobiler ligger der allerede kunstig intelligens ombord, så f.eks. hjælper med at indstille blænde, billed-udsnit osv på kameraet. Med ”SelfieType” får kameraet blot nogle ekstra talenter.

Ifølge Samsung kan man træne sig selv op til at skrive lige så hurtigt på mobiltelefonens tastatur som på et professionelt keyboard med fysiske taster. Den kunstige intelligens kan lynhurtigt konvertere håndbevægelserne til layoutet på et Qwerty tastatur.

Tilmed er ”SelfieType” ren software. Tastaturet kræver ingen hardware og kan principielt installeres på de fleste typer smartphones som en app, man downloader. I hvert fald på Samsungs egne Galaxy telefoner.

Det smarte tastatur bliver præsenteret som en del af Samsungs C-Lab Inside program, hvor den koreanske elektronik-gigants egne ansatte har frit spil til at foreslå nye ideer, teknologier og anvendelser.

Hyler er Samsungs forslag til en kombineret digitizer og high lighter, der kan skanne tekster og gemme den digitalt. (Foto: Samsung)

På CES Show viser Samsung flere eksempler på C-Lab projekter:

Det er f.eks. en Hyler digitizer pen, som samtidig fungerer som en digital high-lighter. Eller et kunstigt sollys, som man sætter på en vinduesrude. Eller Becon, der er en lille gadget med kunstig intelligens til undersøgelse af menneskers hovedhår og forhindre hårtab.

Samsung demonstrerer også Circulus robotten, der minder om Georg Gearløs Lille Hjælper i en moderne udgave. Eller Smoothy, der er et nyt og anderledes videochat system til maksimalt otte smartphone brugere.

Samsung giver ingen garanti for, at C-Lab projekter nogensinde bliver til en realitet i en stor-produktion. Men når de som SelfieType kommer så langt som at blive præsenteret offentligt til en forbruger-messe, kan ideerne vel ikke være langt fra en realitet….

(Indledningsfoto til artiklen: Samsung)

Samsungs nye videochat app Smoothy kan man allerede downloade som årøve-udgave til sin Android mobil eller iPhone. (Foto: Samsung)

 


 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Facebook er verdens mest udbredte app