Samsung viser fremtidens gadgets

Realme X50 viser vejen for andre

De fleste danskere med lidt interesse i mobiltelefoner nikker genkendende til kinesiske mærker som Huawei, Lenovo eller OnePlus. Lidt færre kender de ligeledes store Xiaomi, ZTE, Vivo og OPPO, selvom man sjældent ser disse smartphones i danske butikker.

Kina har imidlertid en stor underskov af mobilmærker, der sjældent kommer til salg uden for det store lands egne grænser eller i nabolandene i Asien. Det kan f.eks. være under-mærker, som giganterne bruger til at erobre et bredere marked – som Huawei med Honor og Nova – men det kan også være helt selvstændige fabrikker.

Realme er et af de kinesiske mobilmærker, der er virkelig værd at holde øje med. Realme er et datterselskaber under store OPPO og dermed lillesøster eller kusine til både Vivo og OnePlus. Men Realme har samtidig sin helt egen identitet.

OPPO bruger nemlig Realme til at eksperimentere med nye features. Realme har kun få forskellige modeller, men de er alle vejvisere for, hvad vi (formentlig) kommer til at se som standard på andre mærker mobiltelefoner om nogle måneder – eller måske først næste år.

En mellemklasse mobil med 5G, to selfie kameraer og fire billedskydere på ryggen – Realme X50. (Foto: Realme)

Den 7. januar lancerer Realme sin helt nye X50 telefon. Den afslører 2020’s trend i mellemklasse telefoner. Med features, som vi ellers kun har set i relativt dyre smartphones. De kommer nu ned i et prisleje, hvor de fleste kan være med.

Det gælder f.eks. skærmen, der bliver ekstrem hurtig. I dag har næsten alle mobiltelefoner et display, der opdateres 60 gange i sekundet – 60 Hz. OnePlus revolutionerede så markedet med sin7 Pro model, som byder på en skærm på 90 Hz. Og nu – med Realme X50 – hopper vi op på 120 Hz.

Det betyder, at skærmen på den nye mobil rent teoretisk er dobbelt så hurtig som på konkurrenternes. En detalje, der f.eks. vil udmønte sig i mere rykfri gengivelse af video og film på mobilen. Og endnu vigtigere – avancerede computerspil bliver meget flottere.

Den anden banebrydende nyhed, som Realme X50 bringer til torvs – er et dobbelt selfie kamera på en mobil, der måske koster under 3.000 kroner. Realme har boret to huller i den 6,7 tommers store Full HD+ skærm. Det ene hul gemmer på et 32 megapixel selfie kamera. Det andet er på 8 megapixel og vidvinkel, så man bedre kan tage gruppe-selfies.

Realme X50 bliver en af de første 5G telefoner, som vil kunne sælges for bare 3.000 kroner på det danske marked. Altså, hvis den bliver importeret hertil. (Foto: Realme)

Det er uden tvivl en feature, som vi også kommer til at se på andre nye smartphones i 2020 – og formentlig mest på dyre modeller. Medmindre da, at OPPO beslutter sig til at markedsføre Realme X50 i Europa. Det ville være dejligt.

Så ville folk uden de store penge på lommen f.eks. også kunne få glæde af fire kameraer på mobilens ryg. Hovedkameraet er fra Samsung og på 64 megapixel, mens de tre andre er en ultra vidvinkel på 8 MP, en tele på 13 MP og 5x hybrid zoom samt en makro linse på 2 MP.

64 megapixel bliver standard for gode Android telefoner i 2020, ligesom 48 megapixel blev det i løbet af det seneste efterår. Ekstreme kameraer på 100 eller 128 MP vil vi kun se på dyre topklasse mobiler i år.

Realme udstyrer sin nye X50 mobil med Qualcomms seneste nye Snapdragon 765G mellemklasse processor, der kan arbejde med 5G telefoni og som standard for 8 GB DDR4 RAM og 256 GB lager at boltre sig på.

Realme X50 får et slankt layout med perforeret Gorilla Glass 5 på siderne. (Foto: Realme)

Mobilen får desuden et stort batteri på 4.500 mAh med 30 watt hurtig-opladning. Der er dobbelt frekvens GPS. USB-C og sågar et traditionelt hovedtelefon stik på 3,5 mm. Finger-aftryks skanneren har Realme placeret på siden af mobilen.

Selvfølgelig kan man ikke oversætte priser fra det kinesiske marked direkte til Danmark. Der kommer altid nogle fordyrende led undervejs med told, højere moms, større forhandler avancer osv.

Alligevel er det imponerende, at Realme vil sælge sin nye X50 smartphone for bare 2.199 kinesiske yuan. Det svarer til ca. 2.250 kroner. Rekord-billigt for en 5G telefon med så mange nye features ombord….

(Indledningsfoto til artiklen: Realme)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Samsung viser fremtidens gadgets