Apple og Samsung mobiler stråler alt for meget

Motorola Razr kommer senere

Motorola fik massiv omtale i november, da det omsider blev officielt, at en ny version af firmaets legendariske Razr folde-mobil fra 2004 var på vej ud i butikkerne.

Den nye Razr er selvfølgelig en moderne smartphone – bare i et design, der minder stærkt om bestselleren for 15 år siden. Tilmed skal Motorola være sluppet bedre fra det mekaniske problem med AMOLED skærme, der kan bøjes, end Samsung og Huawei.

Forventningerne var derfor skyhøje til, at Motorola ville åbne for forudbestilling af Razr 2 fra den 26. december. Levering af telefonen skulle så ske straks i det nye år.

Desværre nej. Motorola har meddelt, at planerne må udsættes. Den officielle begrundelse er, at alt for mange er interesseret i at købe den nye telefon:

Det er designet, som Motorola Razr skal sælges på. Ikke prisen eller de tekniske specifikationer. (Foto: Motorola)

”Siden annonceringen i november har Razr modtaget en interesse og efterspørgsel, som ingen kunne drømme om. Efterspørgslen er nu så høj, at den langt overgår det antal telefoner, vi kan producere. Motorla har derfor besluttet at justere lancerings-tidspunktet, så det bedre kan matche markedets forventning,” siger Motorola i et statement.

Motorola fortæller ikke noget om, hvor mange Razr man i første omgang havde bestilt på Lenovos fabrikker i Kina. Motorola vil heller ikke nævne en ny dato for, hvornår vi får den spændende smartphone at se.

I sin internationale pressemelding skriver Motorola, at ”vi ikke forventer en større forsinkelse i forhold til vores oprindelige tidsplan.” Det kan man så lægge i, hvad man vil. Helt sikkert er, at Razr først kommer på markedet i 2020.

Den danske Motorola hjemmeside nævner ikke noget om forsinkelsen. Den fortsætter med at lade Telia modtage forudbestillingerne af den nye smartphone.

Når Razr er klappet sammen, kan man kigge på et lille 2,7 tommers display til at vise klokken, vejrudsigt, notifikationer, telefon opkald og status oplysninger om telefonen. (Foto: Motorola)

Motorola Razr skal koste 1.500 dollars – ca. 10.500 kroner. Det er betydeligt billigere end Samsungs Galaxy Fold, som man betaler 2.000 dollars eller 16.000 kroner for på det danske marked.

På den anden side er Motorolas pris mildest talt saftig for en smartphone, der kun indeholder en mellemklasse processor og leveres med Googles ældre Android 9 styresystem. Det må kunne gøres billigere, selvom helt nye type skærme altid er dyre i begyndelsen.

Motorola Razr kommer med et 6,2 tommers Flex View P-OLED display, der kan bøjes på midten. I udfoldet tilstand viser skærmen billedet i et bredt 21:9 format, som er godt til at vise nye biograffilm i. I toppen sidder et indhak til et selfie kamera med en beskeden billedsensor på 5 megapixel.

Når Razr er klappet sammen, fylder telefonen ikke mere end, at den snildt kan finde plads i selv små lommer og tasker. På ydersiden af mobilen sidder et 2.7 tommers display med 800 gange 600 punkters opløsning. Det bruges primært til at vise notifikationer, telefon-numre og status-oplysninger som f.eks. batteri niveau.

Indenbords i Razr ligger en Snapdragon 710 processor med 6 GB RAM og 128 GB lager. På bagsiden sidder et enkelt kamera på 16 megapixel. Ikke meget, når de fysisk større rivaler disker op med tre eller fire kameraer af højere kvalitet til en lavere udsalgspris.

På grund af sin klejne størrelse har Motorola kun fået plads til et beskedent batteri på 2.510 mAh, der dog kan lades rimeligt hurtigt op med en 15 watts TurboPower Charge. Derudover byder Razr på NFC til trådløs betaling, Bluetooth 5.0 og et eSIM kort.

Det er altså ikke de tekniske specifikationer, der skal sælge Motorola Razr, når telefonen engang kommer på markedet. Det er designet og legenden om den gamle Razr fra før iPhonens dage….

(Indledningsfoto til artiklen: Motorola)

 

 

 

https://www.slashgear.com/motorola-razr-delayed-demand-has-been-high-for-foldable-phone-20604043/

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Apple og Samsung mobiler stråler alt for meget