Streaming pirater trives på nettet

ZTE vil blande sig med de store

Hvert år omkring nytår indledes kapløbet blandt smartphone fabrikanterne om, hvem der bliver den første til at præsentere en mobil med Qualcomms nyeste processor ombord. Chippen hedder Snapdragon 865 i 2020, og den bliver senere på året standard i de fleste topklasse smartphones.

Det kunne se ud, som om det er den mellemstore kinesiske tele-abrikant ZTE, der vinder kapløbet denne gang. ZTE har nemlig officielt lanceret sin nye Axon 10s Pro 5G, der har netop Snapdragon 865 ombord.

Kapløbet – og førstepladsen – er især vigtig for smartphone fabrikanternes marketing-afdeling. Den får gode reklame muligheder, hvor den kan prale af, at firmaet er længst fremme af alle og med det nyeste nye i teknologi.

Den knap så kendte mobilfabrikant ZTE fra Kina vil være først på markedet med en telefon, der har Qualcomms helt nye Snapdragon 865 processor ombord. (Foto: ZTE)

Kan man få den overskrift frem inden årets første store elektronik-messe – CES Show i Las Vegas fra den 7. januar – er lykken gjort. Masser af omtale er sikret.

For ZTE kan Snapdragon 865 være særligt vigtig. Ligesom Huawei har ZTE nemlig været jaget af Donald Trumps regering. ZTE slap dog med at betale en milliard-bøde for at have overtrådt embargo reglerne ved at have solgt teleudstyr til bl.a. Iran.

Modsat Huawei har ZTE lov til at handle med USA’s tech-virksomheder og sælge sine produkter på det amerikanske marked, der er verdens næststørste – efter Kina. Snapdragon 865 processorerne er ærke-amerikanske, og ZTE kan derfor sole sig i at være de bedste venner med USA.

Der er tre kameraer på den nye Axon, men ingen af dem virker opsigtsvækkende. (Foto: Weibo)

Den nye ZTE telefon findes egentlig allerede på markedet og sælges såmænd også i Europa. Her hedder den blot Axon 10 Pro 5G. Forskellen er blot, at den kun har den ”gamle” Snapdragon 855 processor ombord – ligesom mange andre af de telefoner, vi har købt i år.

Det vigtige ligger i det lille ”s” i mobilens navn. Det markerer, at den rummer den helt nye Snapdragon 865 processor. Den har integreret 5G telefoni og forrygende hurtig grafik til f.eks. computerspil.

ZTE understreger samtidig, at Axon 10s har fået ”dual mode” 5G. Det betyder, at den kan fungere med langt de fleste 5G netværk, som er ved at blive bygget verden over for tiden. Med andre ord skal telefonen ikke special-tilpasses til hvert land, men er universelt anvendelig – både i 4G og 5G netværk.

I Kina er ZTE gået i gang med en heftig markedsføring for den nye mobil. (Foto: ZTE)

ZTE har samtidig benyttet lejligheden til at indbygget den seneste Bluetooth 5.1 chip i telefonen, der skal sikre længere rækkevidde for bl.a. trådløse højttalere. Desuden har Axon 10s og den seneste Wi-Fi 6 teknologi ombord.

Axon 10s Pro 5G er udstyret med hurtig DDR5 RAM hukommelse på 8 eller 12 GB. Der er hurtig UFS 3.0 lagring af data, og batteriet er på 4.000 mAh med hurtig opladning.

Skærmen er en AMOLED type på 6,47 tommer og Full HD kvalitet på 2.340 gange 1.080 punkter. Kameraer er der tre af: Hovedskyderen er på 48 megapixel, super vidvinklen på 20 MP og teleobjektivet på 8 MP.

Det ydre design ligner de fleste andre smartphones. (Foto: Weibo)

ZTE har udviklet sin egen kunstige intelligens til telefonen. Z-Booster 2.0 hedder den. Intelligensen bruges her ikke kun til at tage bedre fotos. Den fordeler også processorens kapacitet efter, hvor der er mest brug for den. Det kan f.eks. være til at optimere computerspil, multitasking af flere opgaver eller til at håndtere signaler fra mange netværk på samme tid.

Den nye Axon 10s Pro leveres med Android 10 og ZTE’s MiFavor 10 brugerflade ovenpå. Den skal bl.a. have fået 1.600 Android ikoner designet pænere.

Eneste ulempe er nok, at vi næppe får ZTE Axon 10s Pro 5G at se på det danske marked. Dels er ZTE mærket ikke særlig udbredt hertillands – og hvis – så er det mest på billige mobiler. Dels har Danmark ikke fået 5G bredt ud endnu. Inden da er telefoner som ZTE’s nye lidt irrelevante….

(Indledningsfoto til artiklen: MyDrivers)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Streaming pirater trives på nettet