Hvad Apple vil huskes for

Danmarks klima nummer 6 i verden

Både EU med den nye top-kommissær Ursula von der Leyen i spidsen og den danske regering har lanceret meget ambitiøse planer for klima-udviklingen i de kommende årtier. Statsminister Mette Frederiksen kalder sågar de danske planer for verdens skrappeste.

Samtidig står lille svenske Greta Thunberg på talerstolen ved klima-topmødet i Madrid og siger rent ud, at hun er træt af at høre fine ord fra politikere og læse i kilotunge hensigts-erklæringer. Hun savner, at der kommer mere action og handling bag ordene.

Nu har en gruppe af tænketanke sat sig sammen for at vurdere, hvilke lande i verden der virkelig har gjort det godt på klima-fronten – og skabt positive forandringer for deres samfund.

Analysen viser, at Danmark allerede inden den socialdemokratiske regerings nye klima-plan ligger pænt med i toppen. Ikke helt oppe, hvor det ringer, men på en flot sjetteplads. Med 83,3 points af 100 mulige.

(Infografik: Statista.com)

Portugal scorer til gengæld næsten maksimum points. Portugiserne er verdens ”best performing country”, når det gælder klima-politik. Det er der nok ikke så mange, der er klar over.

Vurderingerne er samlet i rapporten ”2020 Climate Change Performance Index”. Den har endevendt 57 lande på deres politiske erklæringer og reelle forbedringer i klima-forandringer.

Undervejs har specialisterne fra bl.a. New Climate Institute, The Climate Action Network og Germanwatch bl.a. kigget på forurenings-niveau, CO2 udledning, grøn energi, generelt energi-forbrug og politiske udspil.

Helt i bund ligger Australien, der ellers har masser af unik natur at beskytte. Tænk blot på Great Barrier Reef og de mange skovbrande, som i øjeblikket formørker himlen over millionbyen Sydney med tyk mørkegrå røg.

Ifølge den nye rapport er Australien langt fra det eneste land, der har forringet sin klima-aktivitet under sin nuværende regering. Det gælder også i USA, hvor præsident Trump bl.a. meldte sit land ud af Paris aftalerne….

(Indledningsfoto til artiklen: Pete Linforth / Pixabay)

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad Apple vil huskes for