FBI advarer mod smarte tv

Office på mobiler bliver meget bedre

Som en tidlig julegave til sine millioner af Office brugere har Microsoft forbedret og re-designet en række af de populære kontor-apps i mobil-udgaverne til iPhone/iPad og Android.

Outlook, Word, Excel, PowerPoint og OneDrive har først og fremmest fået det fra Windows-versionerne kendte ”Fluent Design”. Det skal gøre arbejdet på tværs af app’ene mere intuitivt, komfortabelt og effektivt. Eller som det hedder i Microsofts marketing-sprog: ”Vi tager mobil produktivitet til et højere niveau.”

De mobile Office apps har nu samme grundlæggende visuelle design med nye ikoner, samme typografi, nye skærme og kort. Det er sket på baggrund af en bruger-rundspørge. Den viste bl.a, at den typiske mobile bruger er op til fire timer om dagen om på sin smartphone, men kun arbejder 20 til 30 sekunder adgangen på sine kontor-opgaver.

Microsoft Office 365 apps placeret side om side, så man kan se det nye konsistente design og visuelle indtryk. (Foto: Microsoft)

”Mens vi er undervejs, skifter vi oftere mellem de forskellige apps. Vi har kun fuld koncentration i kort tid, er mere under tidspres, og ofte befinder vi os i omgivelser med mange forstyrrelser,” skriver Microsoft.

”Når mobile apps arbejder tæt og problemfrit sammen – og de føles ens i betjeningen – aflaster det brugeren. Han eller hun har ikke brug for at lære nye app mønstre og navigering,” fortsætter softwarehuset sin beskrivelse.

En af de praktiske nye features er, at man nu fra alle apps kan lade ”Play My Emails”m hvor man kan lytte til sin indboks. Meddelelserne bliver ganske enkelt læst op, som om de var en podcast. Samme funktion har ”Read Aloud” i Word.

“Play My Emails” finds fra begyndelsen til Apple iOS. Android versionen er først klar i begyndelsen af det nye år, Microsoft bruger i den forbindelse firmaets egen Cortana digitale assistent. Den fungerer på samme måde, som man i dag kan få nyheder læst op i Google Assistent eller Amazon Alexa.

Microsoft oplyser, at det nye design er på vej til apps som Planner, Yammer og Teams. For alle gælder, at man nu kan benytte sin smartphone til hurtigt at skanne dokumenter ind i Office, OneDrive og andre apps….

(Indledningsfoto til artiklen: Microsoft)

Sådan ser den nye “Play ny Email” feature ud i Outlook til iPhone og Android. (Foto: Microsoft)

Sådan ser OneDrive, Word, Excel og PowerPoint ud i den øjenvenlige Dark Mode på smartphones. (Foto: Microsoft)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

FBI advarer mod smarte tv