Samsung udfordrer Stadia og Arcade

Berømt narko-klan bygger smartphones

Siger navnet Pablo Escobar dig noget?

Det burde det, hvis du læste aviser og så tv for 25 år siden. Dengang blev den colombianske narko-konge nemlig dræbt, efter at han havde opnået en position som verdens rigeste forbryder. Ifølge Wikipedia havde han en formue på 30 milliarder US dollars. Skabt via narko-handel med kokain.

Nu dukker Escobars navn pludseligt op igen. Hans bror Roberto bruger nemlig familiens penge på at markedsføre verdens billigste folde-smartphone. Escobar Fold 1 hedder den gyldent glinsende nyhed, der kun skal koste 350 dollars. Det er 2.400 kroner.

En lidt usædvanlig måde at markedsføre en ny telefon. Hvad er lækrest – mobil eller modeller? (Foto: Escobar Inc)

OK – den colombianske smartphone nyhed har ikke topklasse specifikationer – snarere data som i mellemklassen. Men prisen er sensationel, når man sammenligner med de få andre klap-telefoner, som indtil videre er kommet på markedet. Samsung Galaxy Fold og Huawei Mate X koster begge over 15.000 kroner.

Ifølge Fold 1’s amerikanske hjemmeside har telefonen en 7,8 tommers AMOLED skærm, der kan foldes på midten. Billedkvaliteten skal være de lidt usædvanlige 1.920 gange 1.444 punkter.

Indenbords ligger en 64-bits Qualcomm Snapdragon 8150, der har 6 GB RAM og mellem 128 og 512 GB lager at sprede sig på. Styresystemet et standard Android 9. Det lyder jo meget godt.

Desværre har jeg ikke kunnet finde nogen tests af den spændende Fold 1, så kvaliteten kan jeg ikke sige noget om. Billederne er ok, og det samme er videoen, men de kan jo have været en tur igennem Photoshop for at blive shinet op.

Den nye smartphone ligner en cigaret-æske i guld. (Foto: Escobar Inc)

Noget mere i tvivl føler man sig, når man kigger nærmere på Escobar Fold 1 telefonens hjemmeside. Her ser man masser af fotos af meget letpåklædte undertøjs-modeller med en gylde mobil.

Hopper man så forbi ”About us” sektionen, møder man de to firma-chefer på fotos, der ser ud, som om de er taget direkte fra en efterlysnings-side hos FBI.

Den ene boss er Roberto Escobar, der fortæller, at familie firmaet har eksisteret siden 1984 – altså også dengang Pablo levede og huserede i det berygtede Medellin kartel. Den anden direktør bærer det svensk klingende navn Olof Kyros Gustafsson….

(Indledningsfoto til artiklen: Escobar Inc)

Her viser skærmen storgangsteren Pablo Escobar. (Foto: Escobar Inc)

Det lyder næsten for sandt, hvis man kan købe en habil folde-smartphone for bare 2.400 kroner. (Foto: Escobar Inc)

Måske ikke den mest seriøse måde at markedsføre en ny smartphone på. (Foto: Escobar Inc)

(Foto: Escobar Inc)

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Samsung udfordrer Stadia og Arcade