Få mere ud af jeres Wi-Fi

Samsung vil have hunde til at synge

Hvis der er to ting, som kan skabe hygge i de små hjem, er det en stor tv-skærm og en lille hund. Ikke uden grund kaldes vovser jo menneskets bedste ven.,

Den kendsgerning har Samsung nu taget så udgangspunkt til at få udviklet en særlig karaoke-app til danske hunde. Den passer til Samsungs QLED og Smart TV fra 2017 og frem.

Den gratis app  er skabt af den svenske hunde-ekspert og musik-producer Anders Bagge. Han har fundet frem til en række sange, som hunde kan hyle/synge med på foran tv-skærmen. Menneskene i stuen må gerne brumme med.

(Foto: Samsung)

Man skulle ellers tro, at vovser havde nok af beskæftigelse. De skal jo  gå tur et par gange om dagen med deres mennesker. De skal tumle rundt med familiens børn. De kan lege på egen hånd med gnaveben, bolde osv. De kan gå i hundeskoler for at lære gode manerer. Eller de kan kigge forbi hunde-cafeer, barer, restauranter og vovse-spa’er.

En karaoke-app specielt til hunde har jeg dog ikke hørt om før. Den er udviklet med vovsens særlige behov for øje som f.eks. musik instrumenter, som hunde reagerer positivt på. Det er saxofoner, harmonika, sirener og andres hundes lyde, der får vovsen til at gø og synge med.

Musikken til den nye ”QLED Dog Karaoke” app er skabt og indspillet af Alex Kvarnestig og den kendte plade-producer Anders Bagge, der bl.a. har skrevet sange til Madonna, Celine Dion, Janet Jacksom Westlife, Enrique Iglesias og Ace of Base. Alle talentfulde  mennesker – ikke firbenede YouTube kendisser før nu.

Det bliver sikkert øredøvende, når menneskets bedste øver sine stemmebånd foran husets Samsung tv. Frank Sinatra må knibe en tåre. (Foto: Samsung)

Bagge, der naturligvis selv har hund, har samtidig komponeret fire særlige hunde-hits til app’en. Det er de langsomme ”This is we”, ”Fetch and Bite” samt to numre i et højere tempo.

Samsung har samtidig taget hensyn til, hvordan hunde ser tv. Det gør de nemlig ikke på samme måde som deres tobenede familie:

Vovsers øjne er f.eks. mere følsomme over for bevægelser. Når en hund derfor ser tv med færre billeder i sekundet, som man gør på gamle fjernsyn, opfatter de billedet som flimrende.

Det visuelle materiale i app’en er derfor produceret med et stort antal billeder i sekundet, som Samsungs nye QLED skærme let kan håndtere.

Anders Bagge er den musikalske hjerne bag Danmarks første karaoke app til hunde. (Foto: Samsung)

På videoerne er der anvendt hurtige bevægelser og billeder af andre hunde, som fanger ens egen vovser opmærksomhed. Da hunde hovedsagligt opfanger gule og blå farver, er de to kulører fremherskende i karaoke videoerne.

Det eneste, jeg spekulerer lidt på er, hvordan Samsung klarer lydniveauet. På tv-apparaterne er det ikke noget problem, men familiens vovse har jo ingen volumen knap. Bor man i et hus med flere lejligheder eller selv har sarte ører, der ikke lige er kompatible med et hylende hundekor, kunne app’en vel blive give nogle udfordringer

App’en er kommet på markedet i dag, den 28. november, og den passer til alle Samsungs QLED TV og Smart TV fra 2017 og nyere. Karaoke programmet kan findes i Samsungs TV App Store og søge på ordene QLED Dog Karaoke….

(Indledningsfoto til artiklen: Samsung)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Få mere ud af jeres Wi-Fi