Super gamer telefon til små penge

5G først udbredt i 2021

Alle taler om 5G telefoner i dag. Mer vil have mer. Undervejs glemmer de fleste i dag, at de nuværende 6G mobilnet er hurtigere end de internet-forbindelser, som de fleste mennesker har derhjemme.

Hvad der var utænkeligt eller det rene science fiction i de tidlige mobiltelefon dage, er i dag helt normalt.: Streame film i HD fra Netflix, downloade musik, håndtere snesevis af apps og spille avancerede computerspil uden at være koblet på en Wi-Fi forbindelse 4G mobilnetter klarer det snildt.

Ved årets udgang vil over fire milliarder mennesker verden over have et abonnement på en 4G smartphone, viser den seneste ”Mobility Report” hos den svenske telegigant Ericsson.

Samsung er blandt de første, der sælger 5G telefoner i større målestok. Dog ikke i Danmark endnu. (Foto: Pixabay)

Alligevel taler alle om næste generation mobiler – 5G-

I nogle lande som f.eks. Storbritannien, USA, Schweiz, Finland og Sydkorea er 5G ved at blive rullet ud for fuldt drøn i øjeblikket. I andre som f.eks. Tyskland er man først begyndt at udbyde frekvenserne til 5G, som teleselskaberne kan byde på. I den forbindelse raser diskussionen i Berlin om, hvorvidt kinesiske Huawei må levere noget af udstyret eller ej.

Den debat havde vi i Danmark for et år siden. Her tabte Huawei, mens Ericsson kom ud som den store vinder. Det betyder dog ikke, at vi får 5G hurtigere. Snarere tværtimod. De første reelle netværk åbnes i 2020, men udbredelse får 5G ikke i Danmark før i 2021 eller 2022.

Der er også forskel på, hvor travlt de store smartphone fabrikanter har med at sende 5G kompatible modeller på markedet. Mens Apple er hoppet over i dette års iPhone 11 telefoner, er Samsung, OnePlus, Huawei osv helt fremme i skoene med hensyn til 5G.

Så hastigt vil 5G brede sig ud over verden ifølge Ericsson. (Infografik: Statista.com)

I sin netop udgivne ”Mobility Report” for november vurderer Ericsson, at 5G næppe  vil få sit gennembrud hos det store publikum før i 2021 og 2022. Og selv da kun i ret beskedne antal. Ericsson regner ikke med, at der vil være solgt flere end 235 millioner 5G mobiler på verdensbasis om to år.

Når vi fejrer nytår om godt en måned, vil 12 millioner have et 5G abonnement på denne klode. Om et år vil det være 84 millioner. Forklaringen er dels, at 5G telefoner er meget dyre. Dels at 5G netværkene ikke vil være landsdækkende så tidligt i udviklingen. Kun de store byer vil have 5G.

I 2021 vil 5G være eksploderet med 645 millioner abonnement. Ganske interessant vil det europæiske marked for 5G være større end det amerikanske. Ingen af disse to kan dog måle sig med Asien, hvor store lande som Kina, Indien og Japan vil gå forrest med 5G revolutionen….

(Indledningsfoto til artiklen: 5G.co)

Apple kommer først med sine 5G-kompatible iPhones til september 2020. (Foto: Gizmochina)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Super gamer telefon til små penge