Velbarberet som på månen

Danske teenagere er for sløve

I  går kunne jeg her på Leifshows præsentere en ny FN-undersøgelse, der viste, at danskerne var de slankeste mennesker i EU, mens malteserne er de tykkeste.

I dag følger jeg op med mere foruroligende tal fra samme analyse. De afslører nemlig, at 80 procent af teenagerne på denne jord ikke bevæger sig nok.

Værst ser det ud med de unge piger. 85 procent af dem får ikke tilstrækkelig motion. Hos drengene er det 78 procent, oplyser FN’s World Health Organization (WHO).

(Infografik: Statista.com)

Målet er, at teenagerne skal have mindst én fysisk aktivitet hver dag, og den skal vare i hvert fald en time i døgnet. Det er ikke nok at cykle i skole eller bevæge sig fra sin sofa til køleskabet og tilbage.

Forskerne fra FN advarer om, at billeder af og myter om dovne og lade voksne ikke holder længere. Unge er mindst lige så ubevægelige, fordi de sidder i timevis foran en skærm hver eneste dag.

1,6 millioner skole-elever mellem 11 og 16 år  fra 146 lande deltog i WHO’s rundspørge. De fysisk mest in-aktive er unge fra Sydkorea. Her mangler over ni af ti teenagere – 94,2 procent – at bevæge sig tilstrækkeligt.

FN’s verdens sundheds organisation anbefaler, at teenagere får mindst en times motion om dagen. (Foto: Sasin Tipchai / Pixabay)

Danmark er ikke vist i infografikken fra Statista, men med sædvanlig læser-service har Leifshows gravet tallene frem fra FN’s databaser. Og danske teenagere har ikke noget at være stolte af.

84,5 procent af dem får ikke rørt sig nok fysisk. Hos drengene er det 82,6 procent og hos pigerne 86,4 procent. Det er mange dovne unge, vi har her i landet!

Analysen fra WHO er foretaget i samarbejde med forskere fra Imperial College i London og University of Western Australia. Den er offentliggjort i det ansete fagmedie ”The Lancet Child & Adolescent Health Journal….”

(Indledningsfoto til artiklen: Natureaddict / Pixabay)

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Velbarberet som på månen