Cool Mickey på køleren

Samsung på vej med Galaxy S11

Bortset fra, at Samsung nu er begyndt at sælge sin dyre Galaxy Fold klap-telefon igen, er det et stykke tid siden, at vi har hørt nyt om mobiler fra den koreanske gigant.

Samsung satser mere på mellemklasse telefoner end før. Derfor vil de fleste nye Galaxy modeller nok placere sig i f.eks. A-serien, som typisk sælges til priser langt under 5.000 kroner.

Det betyder dog ikke, at Samsung dropper sine dyre telefoner. Flagskibe som Galaxy S og Galaxy Note er gode at profilere sig med, og de har altid været populære her i landet. Danskerne er nemlig et af de folkefærd, der køber flest dyre telefoner.

Derfor kan det være helt ok at kigge lidt fremad i tiden. Hvad bliver det næste, som Samsung vil præsentere i luksus-segmentet? Det bliver formentlig 11. generation af Galaxy S til februar.

Topmodellen af Galaxy S11 ventes af få hele tre selfie kameraer, der gemmer sig bag huller øverst i skærmen. (Foto: Weibo)

 

Samsung har altid levet højt på sine flotte skærme og glimrende kameraer, der altid har placeret sig blandt markedets bedste. Den strategi vil Samsung uden tvivl bibeholde i Galaxy S11, som dog samtidig ventes at bryde på en del punkter med traditionelt Samsung design.

Samsung har forleden meddelt, at man vil stoppe sin produktion af egne processorer. Exynos chippene er glimrende, men Samsung bruger dem kun i egne mobiler.

Om den strategi-ændring allerede slår igennem med Galaxy S11, som Samsung stort set må have færdig-udviklet på nuværende tidspunkt, er mere tvivlsomt.

Mest sandsynligt bliver S11 enten udstyret med en Exynos 9830 chip, eller telefonen bliver den første med næste generation af super-processorer. Snapdragon 865 hedder de.

Galaxy S11 ventes at blive den første eller i hvert fald en af de første mobiler med den kommende Snapdragon 865 processor i. (Foto: Qualcomm)

Galaxy S11 ventes også at blive slankere og højere end de nuværende S-telefoner. Denne trend har vi allerede set hos Sony og den seneste Xperia 1 model. Det smallere design gør mobilen mere handy. Samtidig kan også de seneste og brede biograf-film formater bedre vises, når man lægger sin mobil vandret.

Samsung har overladt til konkurrenten Xiaomi til at vise et 108 megapixel kamera på en mobil. Den utrolige Isocell billedsensor er imidlertid udviklet og produceret af Samsung. Xiaomis nye CC9 Pro er netop kåret til verdens bedste kamera-mobil, så mon ikke det opmuntrer Samsung til at lægge samme kamera i sin Galaxy 11?

Sydkoreanske tech medier mener samtidig at vide, at Galaxy S11 bliver den første Samsung med en såkaldt ToF sensor. ToF betyder Time of Flight og bygger på en 3D-lysmåling, der skal gøre fotos bedre under især dårlige lysforhold.

Næste generation Galaxy kommer i mindst to størrelser, sådan som vi allerede kender det i dag. Den ”almindelige” S11 får et display på 6,4 tommer – plus modellen et på 6,7 tommer. Samtidig øger Samsung i øvrigt skærm-størrelsen på Galaxy Note11 til hele syv tommer.

Samsung Galaxy S11 får et smallere og længere design – lidt i stil med Sonys seneste Xperia 1. (Foto: Phone Arena)

 

Skærmene i 11. Generation af Galaxy S får samme ”Infinity” design som i dag. Det vil sige, at displayene buer ned langs telefonens sider. Selfie-kameraet – eller helt op til tre af dem – placeres i et hul bag skærmen.

Samsung vil tilbyde Galaxy S11 i både 4G og 5G udgaver. I Danmark bliver det nok 4G versionen, for det nye 5G mobilnet ser vi ikke udbredt herhjemme i større målestok før i 2021.

Priserne ventes at holde samme niveau som i dag på Galaxy 10 generationen. Det vil sige  fra omkring 7.200 kroner for S11 og 8.000 kroner for S11+. De dyreste modeller af S11+ vil dog overskride grænsen på 10.000 kroner med flerewlængder….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cool Mickey på køleren