Positive Grid er en digital musiklærer

Apple vil bygge billige boliger

Det solbeskinnede Californien har mange indbyggere, men alt for få boliger til dem. Især mangler USA’s folkerigeste delstat og verdens niende største økonomi lejligheder og huse, som også almindelige mennesker har råd til.

Det er et problem, som man også i stigende grad kan mærke i Silicon Valley. Huslejerne er skyhøje, og det er ikke meget bedre, hvis man forsøger sig i den nærmeste storby San Francisco.

Alene 30.000 indbyggere forlod San Francisco fra april til juni, fordi de ikke længere havde råd til at bo i byen. Mange af dem var vigtige mennesker i lokalsamfundet som f.eks. skolelærere.

Silicon Valleys mest berømte virksomhed vil derfor bruge nogle af sine mange milliarder til at hjælpe Californien med at bygge flere boliger til fornuftige priser.

Apples cirkelrunde hovedsæde ligger midt i Silicon Valley, 12.000 ansatte arbejder her. (Foto: Daniel L. Lu /Wikimedia)

Apple meddelte således i går, at man afsætter 2,5 milliarder dollars til formålet. Det svarer til 17 milliarder kroner. En mia.USD går til en investerings-fond til bygning af boliger, der kan betales. Et tilsvarende beløb går til en fond, der skal hjælpe unge med deres første egne hjem.

Apple vil desuden donere land til en værdi af 300 millioner dollars i og omkring Silicon Valleys hovedstad San Jose, hvor der kan opføres billige boliger.

”Apple kaldte denne del af verden sit hjem, længe før verden lærte navnet Silicon Valley at kende, og vi bar teknologi rundt i vores lommer,” forklarer Apples topchef Tim Cook.

”Vi føler et dybt ansvar for at sikre, at regionen fortsætter med at være levende og kreativ. Et område, hvor folk kan leve, have en familie og bidrage til et fælles samfund,” fortsætter han.

Tim Cook understreger, at boliger til fornuftige priser betyder stabilitet og værdighed, muligheder og stolthed, Hvis boliger bliver umulige at have råd til, vil fremtiden være uholdbar….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Positive Grid er en digital musiklærer