Her betyder troen mest

Nu bliver vindues-viskeren klog

En af fordelene ved at køre i en af de nymodens biler, der hele tiden er ”online”, er muligheden for at få helt dugfriske trafik-meldinger, alarmer om kødannelser osv.

Toyota vil nu udvide dette repertoire af informationer med meget præcise vejrmeldinger. De kommer nemlig direkte fra det lokale område og registreres af andre bilers vindues-viskere.

Toyotas idé er at lade regn-sensorer i vindues-viskerne sende meldinger om deres aktivitet via internet til en central computer i ”skyen”. Den indsamler informationer fra tusinder af biler og kan derfor vise et altid 100 procent opdateret landkort over vejrsituationen i en region eller et lokalt område. Komplet med angivelser af, hvor det regner, sner, og hvilken temperatur der er.

I øjeblikket kører Toyota et prøve-projekt sammen med meterologerne fra japanske Weathernews. Sidstnævnte har en app, der nu kan blive meget mere præcis i sine vejrmeldinger.

Test-perioden blev indledt den 1. november i storbyerne Tokyo og Osaka samt regionen Aichi….

Sådan kunne et meger præcist landkort se ud med indikationer af lokale regn- eller snebyger. (Illustration: Toyota)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Her betyder troen mest