Her er den globale Top-10 i auto

Nej – dette er ikke en Apple Watch

Gennem flere år blev Xiaomi kaldt for Kinas Apple. Bestemt ikke uden grund. Xiaomis første mobiltelefoner lignede iPhones som to dråber vand, og Xiaomi forsøgte samtidig at opnå samme luksus status blandt kinesiske smartphones, som Apple højt på internationalt.

I mellemtiden har Xiaomi skabt sig en egen stil, der ofte er dristig og futuristisk. Den har givet Xiaomi status som et af Kinas største mærker i smartphones, tv, fitness armbånd, elektriske løbehjul og andre gadgets. På verdensplan er Xiaomi nu den femte-største mobil-fabrikant.

Trods succes med et selvstændigt design falder Xiaomi gang på gang i vandet med nye produkter, der grangiveligt ligner noget, der er hentet på hylden i en Apple Store.

Ligner den ikke Apple Watch i forbløffende grad? (Foto: Weibo)

Xiaomis grafiske brugerflade oven på Android – MIUI hedder den – kunne f.eks. sagtens gå for at være en lidt ældre udgave af Apples iOS. Tilsvarende mindede Xiaomis Mi 8 telefon som en fotokopi af iPhone X. Komplet med bredt indhak i toppen af skærmen til kamera og sensorer.

Endnu mere åbenlys er den inspiration, som Xiaomi har taget til sit første smartwatch. Det kommer på markedet den 5. november og kan snildt kaldes Android-verdenens Apple Watch. Den eneste visuelle forskel er Mi Watch’ flade sider, der til gengæld kan minde om de gamle iPhone 3 og 4.

Betjeningen vil ikke give Apple Watch brugere nogen hovedpine. Xiaomis brugerflade på Mi Watch fungerer langt hen ad vejen præcist som på Apples bestseller i ure. Xiaomi har selvfølgelig det også fra Apple kendte e-SIM kort.

(Foto: Xiaomi)

Indendørs er Mi Watch mere typisk Android. Processoren er Qualcomms seneste Snapdragon 3100 processor. Styresystemet er mærkelig nok ikke Googles WearOS, men Xiaomis eget Android-baserede MIUI for Watch.

Det er Android-baseret, men kan næppe køre alle Google-kompatible apps. I stedet vil Xiaomi i stil med konkurrenten Huawei opbygge sin egen app store. Her vil der fra begyndelsen ligge apps til både de vestlige og de kinesiske sociale medier, digitale landkort, musik-afspillere, TikTok og Alibabas AliPay. Apple Pay er der dog ikke.

Lidt mærkeligt kan man synes. I modsætning til Huawei er Xiaomi nemlig ikke omfattet af USA’s bandlysning, der forhindrer brugen af det originale Android styresystem og populære Google apps.

(Foto: Xiaomi)

Måske Xiaomi forbereder sig på, at handelskrigen mellem USA og Kina blusser op igen, og Donald Trump vil sortliste flere kinesiske fabrikanter end kun Huawei.

En helt anden ting er, at Xiaomi selvfølgelig har udstyret sit første ægte smartwatch med masser af de fitness relaterede features og apps, som kendes fra Xiaomis velkendte Mi Bands. De er verdens mest solgte motions-armbånd.

Da Mi Watch har sit eget SIM-kort, kan uret fungere helt uafhængigt af en smartphone. Det betyder f.eks, at man kan streame musik direkte ned på uret uden at skulle gå omvejen via en mobiltelefon. Musikken kan så aflyttes via øretelefoner eller Mi Watch’ to indbyggede mini-højttalere.

Det nye Xiaomi Mi Watch er kompatibelt med både Android og iPhones, som det kan udveksle informationer, opkald og notifikationer med.

Nyheden er faktisk meget pæn og elegant, hvis man er til det firkantede Apple Watch design. Måske Mi Watch ligefrem kan udvikle sig til en trussel for Apple Watch, fordi uret sælges betydeligt billigere end det originale ur fra ”æblernes konge”.

I Danmark sælges Xiaomis glimrende smartphones via teleselskabet 3. Om Mi Watch også kommer her til landet, vides endnu ikke. Prisen internationalt offentliggøres først den 5. november….

(Foto: Xiaomi)

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Her er den globale Top-10 i auto