96,3 procent af danskerne er online

Her er de nye AirPods Pro

Så kom efterårets mindste Apple nyhed. Både med hensyn til fysisk størrelse og til indhold af funktioner og teknologi. Navnet på de nye trådløse øretelefoner er også lækket forud for Apples endelige lancering af AirPods Pro, som foregik her i eftermiddag.

Den nye Pro afløser ikke nogen anden AirPod. De forbliver i programmet og får bare en ny storebror. Pro topmodellen kan købes online hos Apple fra i dag. I danske butikker lander nyheden fra onsdag den 30. oktober. Prisen er 2.199 kroner og indeholder et trådløst opladnings-etui.

Det grundlæggende design ligner sig selv med en del af øretelefonen hængende som en dråbe under øret. Kigger man nærmere, er det tydeligt, at Apple har modificeret designet ganske betragteligt.

For eksempel er der kommet fleksible ørepropper af silikone, som skal være mere behagelige at have siddende i øret og give en bedre isolering imod lyde udefra.

Den nye Pro model ligner andre AirPods i design. (Foto: Apple)

Samtidig har Apple forsynet sine nye øretelefoner med et ventil system, der automatisk kan udligne tryk-forholdene i og udenfor øret.

Dette lille trick skal kompensere for den irritation, som en del mennesker oplever, når de bruger in-ear øretelefoner fra andre fabrikanter.

Den største nyhed for de fleste vil være, at AirPods Pro omsider har fået en aktiv støjreduktion – ANC. Den har flere konkurrenter haft i et stykke tid, så nu ligger Apple på niveau, når det gælder udstyr og features.

Hos Apple består støjreduktionen af to mikrofoner og avanceret software, som kan tilpasse lydniveauet automatisk til hvert øre – alt efter støjen omkring bæreren. Apple siger, at det nye system kan justere lyden op til 200 gange i sekundet.

Sådan ser de nye AirPods Pro ud, når man tager derees Apple-hvide klæder af. (Foto: Apple)

ANC – Active Noise Cancellation – suppleres af en ligeledes ny Transparency Mode. Sidstnævnte skal gøre det muligt for AirPods Pro brugeren at lytte til musik, samtidig med at han eller hun kan høre den omgivelsernes lyd-kulisse.

Det er praktisk, når man kan køre trafikken omkring en, når man cykler eller tager en løbetur. Funktionen kan også være fin, så man får vigtige meddelelser med, som f.eks. kommer over højttalere i tog, fly, lufthavne eller togstationer.

Omskiftning mellem de to nye lyd-features er legende let. Det sker via en ny tryk-sensor på AirPods ”skaft”, der også bruges til skifte mellem Play og Pause på musikken, hoppe til næste melodi eller til at besvare og afslutte telefon-opkald.

Alternativt kan man fjernstyre AirPods Pro via Kontrolcentrets lydstyrke ikon på iPhone og iPad. Spiller man musik fra Apple Watch, skal man trykke på urets AirPlay symbol, når musikken kører.

Også lydkvaliteten har Apple givet et hørbart nøk i den rigtige retning. Via et Adaptive EQ system kan AirPods Pro således fin-tune bas og mellemtone i forhold til hver bærers øregang.

 

AirPods Pro indeholder en digital Hi-Fi forstærker, der skal give både en renere lyd og trække mindre strøm fra batteriet. Den skal kunne levere frekvenser helt ned til 20 Hz, men så er vi også dernede, hvor lytteren mere føler tonerne end hører dem.

Den generelle betjening er lige så enkel som på de nuværende AirPods. Hvis opladnings-etuiet åbnes i nærheden af f.eks. en iPhone, man trykker en enkelt gang, parres de nye øretelefoner straks med alle de Apple-enheder, der logget ind på brugerens iCloud. Det kan både være iPhones, iPads, Mac’cer, Apple Watch, Apple TV og iPod touch.

AirPods Pro kan selvfølgelig styres med brugerens stemme og Apples digitale Siri assistent. Man skal bare åbne kommunikationen ved at sige ”Hej Siri”.

AirPods Pro er forholdsvis vandtætte. Man kan godt bruge dem under sport med sved og lidt regnvejr. De kan dog ikke tåle om at komme under vand. (Foto: Apple)

Aktiv støjreduktion plejer at tage en portion af batteri-levetiden på trådløse øretelefoner. Det ser ikke ud til at være så slemt på AirPods Pro. De kan køre i op til fem timer på en opladning. Tændes støjreduktionen, falder brugstiden til 4,5 timers lydting og 3,5 timers taletid.

Lægger man AirPods i det medfølgende etui, når de ikke er i brug, kan man teoretisk øge spilletiden til over 24 timer eller 18 timers taletid over telefonen. Etuiets eget batteri oplades enten trådløst eller via en Lightning port.

Apple AirPods er verdens mest solgte øretelefoner. Den nye Pro model bliver uden tvivl også en succes, selvom den er blevet mindst 450 kroner dyrere.  Til gengæld er nyheden nu rent teknologisk på højde med sine direkte konkurrenter.

https://www.apple.com/dk/

 

https://bgr.com/2019/10/28/airpods-pro-price-release-date-announced-apple/

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

96,3 procent af danskerne er online