iPhone 11 får retro make-up

96,3 procent af danskerne er online

Når man sidder og surfer på nettet eller foretager en søgning med Google, kan man få et første billede af, hvor stort internet er i dag. Søgningerne viser kun en meget lille del af nettet. Faktisk kun de sider, der har flest besøgende eller dem, der har betalt Google for at blive vist øverst på listen.

I dag består bare den åbne del af internet – World Wide Web eller webben – af lidt over 1,7 milliarder hjemmesider. Dertil skal lægges den mere mørke del af nettet, som man skal have en særlig browser for at kunne besøge. Hvor stor denne ”deep web” del er, ved de færreste.

Hvad der er det mest utrolige er, at webben ikke er mere end 28 år gammel. Den 6, august 1991 offentliggjorde den britiske fysiker Tim Berners-Lee den første webside i verdenshistorien.

Internet gik først amok i størrelse for syv år siden. (Infografik: Statista.com)

Det var, da han var ansat på forsknings-projektet CERN i Schweiz, hvis mest kendte del er en enorm partikel-accelerator. Den skal bl.a. hjælpe med at finde de elementer, som verden består af. Altså ting, der er meget mindre end et atom.

Ved udgangen af 1992 havde nettet 10 offentlige hjemmesider. På dét tidspunkt havde CERN gjort webben til en gratis teknologi, som alle kunne bruge uden at betale royalties for det.

So begyndte det altså også at gå stærkt. I 1994 var en af de 3.000 på nettet verdens første webportal og søgemaskine. Yahoo! hed den efter et navneskifte fra det mindre mundrette ”Jerry and David’s Guide to the World Wide Web.”

Sådan så verdens første internet-portal og søgemaskine ud i 1994.

Da Google dukkede op i 1998, omfattede webben godt tre millioner sites. I dag er antallet mange-doblet, selv om vokseværket standsede for en stund i 2017. Lige nu går det fremad igen. cDet kan man få en fin indikation på ved at kigge forbi hjemmesiden ”Internet Live Stats”.

Dér sidder en tæller, som løbende viser, hvor mange websider der ligger på internet. Her i skrivende stund er det 1.724.356.376. Når du læser denne artikel, er der nok mange flere.

Dagens høst af tal fortæller også, at vi er 4,375 milliarder brugere på nettet. I Danmark alene er det 5.479.054 eller 96,3 procent af den danske befolkning!

Facebook er blevet 15 i år. Sådan så verdens største sociale medie ud i 2004.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

iPhone 11 får retro make-up