Så meget koster Netflix verden over

Den skal redde julen for Huawei

November og december plejer at være årets bedste måneder for salget af mobiltelefoner. I mange hjem er en ny smartphone en typisk julegave, selvom en del jo nok vil sige, at en mobil er en ganske kostbar pakke at lægge under juletræet.

Mens konkurrenter som Apple og OnePlus står klar med helt nye telefon modeller, der har julelys blinkende i skærmen, har Huawei haft problemer med at levere noget spændende nyt til det danske marked.

De ”gamle” modeller som P30 Pro fra foråret eller den lidt nyere P Smart 2019 sælger ok, men den helt store basker er holdt tilbage på grund af handelskrigen mellem USA og Kina – og den efterfølgende sort-listning af Huawei hos amerikansked leverandører som f.eks. Google og Microsoft.

Det er derfor, at den nye topmodel Huawei Mate 30 Pro ikke er nået til Danmark endnu. Den må ikke bruge Googles originale Android styresystem og Googles populære apps som f.eks. Maps, Chrome eller YouTube. Mate 30 Pro har ellers markedets bedste kameraer.

Huawei har derfor måttet rode lidt på sit lager i Kina for at finde en telefon, der er ”gammel” nok til at måtte bruge Google tingene, men som danskerne ville opfatte som en nyhed. Det er en mobil, som har været lanceret inden juni. Senere og nye modeller er udelukket.

Nova 5T bliver den foreløbigt sidste Huawei telefon, der må bruge Googles originale Android og alle de populære Google apps.

Som vi allerede skrev i fredags her på Leifshows bliver det Nova 5T, der skal redde den danske jul for Huawei. Telefonen havde officielt premiere i går, og den kan købes i forretningerne fra den 4. november. Prisen er 3.699 kroner.

Nova 5T kom på det kinesiske marked tilbage i april, og den er derfor ”gammel” nok til at have adgang til hele batteriet af Android apps. Den får samtidig support fra Google som også andre fabrikanters Android mobiler. I en række lande har man også kunnet købe Nova 5T som Honor 20.

3.699 kroner kan godt gøre Huawei Nova 5T til en bestseller i julehandelen. Ingen andre mobiler på det danske marked kan give så meget valuta for pengene. Selv OnePlus får problemer, for de nye 7T modeller er mindst 1.000 kroner dyrere.

Man kan godt kalde Huawei Nova 5T som en topmodel, der er forklædt som en mellemklasse-telefon.Den indeholder f.eks. Kirin 980 processoren, der var Huaweis stærkeste indtil for meget nylig. Den har 6 GB RAM, 128 GB lager og en 6,26 tommers skærm i Full HD+ kvalitet.

Kameraerne har længe været Huaweis stærkeste kvaliteter. Nova 5T er ingen undtagelse. Hvem regner således med, at man kan få en stærk mobil med hele fem kameraer – fire bagpå og ét foran – til en pris af 3.700 kroner. Til sammenligning koster Apples nye iPhone11 med kun to kameraer på ryggen.

Huaweis nye Nova 5T telefon kommer med fire kameraer på ryggen. Alle er styret ved hjælp af kunstig intelligens.

 

Selfie kameraet har Huawei valgt at gemme bag et lille boret hul øverst i skærmen. Det er på 32 megapixel og har kunstig intelligens (AI) til at skabe bedre selv-portrætter. Ret usædvanligt for en selfie skyder har Huaweis støtte til HDR+, der kan hjælpe med fotos i modlys eller mørke omgivelser.

Hele fire kameraer sidder på række på bagsidenn af Nova 5T. Hovedskyderen er på 48 megapixel (MP) og assisteres af en ultra vidvinkel linse på 16 MP, et makro objektiv til nær-optagelser på 2MP og en 2 MP dybde sensor til bl.a. fotos med Bokeh effekt.

Det indbyggede batteri er på 3.750 mAh. Det arbejder sammen med en hurtig 22,5 watt oplader, der kan fylde batteriet op fra 0 til 50 procent på 30 minutter.

Endelig er Nova 5T udstyret med Huaweis GPU Turbo 3 teknologi, som skal sikre bedre og forsinkelses-frie oplevelser med selv avancereded computerspil på mobilen.

Nova 5T kommer til Danmark i tre farver – Crush Blue, Black og Midsummer Purple. Huawei selv regner med, at det største salg vil ligge på Midsummer versionen, hvis lak changerer efter lysforholdene omkring telefonen.

Det er denne Midsummer Purple farve, som Huawei regner med bliver bestselleren blandt danske købere.

Som nævnt kan den nye top-Huawei til mellemklasse pris købes i danske butikker fra den 4. november. Interesserede kan forudbestille et eksemplar til sig selv allerede fra i dag hos udvalgte forhandlere.

Huawei Mate 30 kommer
I forbindelse med pressemødet kunne direktør RenKe fra Huawei Danmark, at det fortsat er planen at tage firmaets nye flagskib – Mate 30 Pro – til Danmark. Han kunne dog ikke give en specifik dato, men nøjedes med på diplomatisk vis at sige ”snart”.

Mate 30 Pro kører med Huaweis helt nye Kirin 990 super-processor, men er så ny, at den bliver ramt af USA’s embargo. Det vil sige, at den – i hvert fald som situationen ser ud i dag – må nøjes med at bruge Huaweis egen Android version. Google apps er udelukket. I stedet må man hente apps i Huaweis egen online butik.

Foto-specialisterne fra det internationalt højt berømme DxOMark laboratorium har kåret kameraerne på Mate 30 Pro til at være verdens klart bedste. Mate 30 har scorer 121 points, hvor nærmeste konkurrent – Samsungs nye Galaxy Note10 – må ”nøjes” med 117….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så meget koster Netflix verden over