God Samsung hjælp til tv-ejere

Google Maps hjælper blinde

Google Maps er et glimragende værktøj for os normalt seende til at finde rundt i geografien, når vi har mobiltelefonen med i hånden. App’en hjælper med finde vej, kommer med forslag osv.

Hidtil har svagt-seende og blinde stort set været udelukket fra at bruge Google Maps. Det ændrer sig heldigvis snart, når Google lancerer stemme-guides til Maps navigationen.

I princippet fungerer den nye feature på samme måde, som vi kender navigatoren i en bil: Brugeren bliver advaret, når han eller hun nærmer sig et vejkryds, hvor der skal skiftes retning. App’en fortæller, om man holder sig på sin planlagte rute, og hvor langt der er til målet.

Den store forskel er, at den nye Google Maps funktion er meget mere detaljeret – og indrettet til de specielle behov gående med dårlige øjne måtte have.

App’en advarer om fortove med ekstra meget trafik og farlige vejkryds, man skal over. Desuden får den svagt-seende løbende instruktioner i, om vedkommende er på rette vej, om de skal skifte retning, finde en anden og bedre vej osv.

Man kan også sige, at den nye Google Maps feature er bil-navigation overført til fodgængere. Den er udviklet til svagtseende, men kan uden tvivl også være til stor hjælp for normalt seende, der har let ved at fare vild i en storby.

Stemme-guiden kan afspilles via øre- eller hovedtelefoner. Mobiltelefonens højttaler kan også bruges, men er nok mindre praktisk, når man vader rundt i støjende trafik på fortorve, hvor folk taler med hinanden.

Google er begyndt at rulle den nye feature ud i USA (på engelsk) og i Japan (på japansk). Andre lande skal tilføjes i de kommende måneder. Om og hvornår Danmark er på tur, har Google endnu ikke oplyst.

Stemme-guiden for gående i Google Maps passer både til Android og Apples iPhone. Den skal aktiveres manuelt for at fungere. Det gøres ved at åbne Google Maps, vælge Settings og Navigation. Derefter scrolles ned til ”Detailed Voice Guidanxe” nederst på listen….

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

God Samsung hjælp til tv-ejere