Denne lampe har lyden i sig

Samsung vil udvide sin dyre Note familie

Nogle gange kan man undre sig lidt over den strategi, som Samsung lægger for dagen for sine mange forskellige smartphones. Den har lidt to skridt frem og ét tilbage over sig.

Tag nu Samsungs meget omtalte Galaxy Fold telefon. Den blev lanceret med brask og bram i februar. Allerede måneden efter var den borte igen fra markedet. For sart display og ikke ordentlig gennemprøvet, hed det sig.

Nu er den flotte folde-mobil ved at gøre comeback på markedet, men får igen kritik fra dem, der har afprøvet den. Telefonen går stadig meget let i stykker, og dens finish er ikke perfekt. Angiveligt falder bogstaverne til navnetrækket af efter få dages brug. Sjusk på en mobil til 15.000 kroner.

Dette foto af en mangelfuld finish på den dyre Galaxy Fold telefon rumsterer i øjeblikket i de sociale medier. (Foto: Twitter)

 

I mellemtiden har vi fået en Galaxy Note10. En glimrende telefon med markedets næstbedste kameraer – ifølge foto-eksperterne fra DxOMark. Kun Huaweis nye Mate 30 Pro er bedre – og den kan man ikke købe (endnu).

Men Note 10 er dyr. Måske for dyr, når man bider Apple i haserne rent prismæssigt. Mindst 7.500 kroner koster Note 10 med den lille skærm. Vil man have et større display, skal der lægges fra 8.500 kroner for en Note 10+.

Jeg kender ikke salgstallene for den luksuriøse Note 10, men noget kunne tyde på, at de langt fra er så gode som på Apples nye iPhone 11’ere, der ligger i samme prisklasse.

Samsung er åbenbart på vej med en Lite udgave af sin glimragende Galaxy Note10 telefon. (Foto: Weibo)

Galaxy Note10 på vej inden jul
I hvert fald ser det ud til, at Samsung har fået travlt med at bygge en billig-udgave af Note 10. Ligesom Apple har med sin Xr, der i dag hedder iPhone 11.

Den nye model fra Samsung skal formentlig hedde Note10 Lite, og den skal i første omgang sælges til det forvænte publikum i Vesteuropa. Dermed sikkert også i Danmark.

Rygterne ude fra Asien afslører ikke mange tekniske detaljer. Processoren bliver nok en Snapdragon 855, der alligevel snart er forældet. Den findes allerede i en hurtigere 855 Plus variant hos bl.a. OnePlus og vil efter nytår blive afløst af en Snapdragon 865.

Skærmen bliver helt sikkert en AMOLED, men nok ikke med buede kanter. Udgifterne skal holdes nede. En pen følger også med, for den er nærmest kendemærket for Samsungs Note telefoner. Og farverne? Sort og rød.

Ifølge sydkoreanske medier skal Samsungs nye Galaxy Note10 Lite komme på markedet inden jul. Meget senere må det ikke blive, for til februar eller marts står Samsung klar med næste generation Galaxy S11.

Prisen må nødvendigvis blive billigere end de normale Notes. Ellers er der jo ikke nogen ræson i at markedsføre en Lite udgave.

Meget kunne derfor tyde på, at den nye skrabede udgave af flagskibet kommer til at konkurrere med Samsungs Galaxy S10 familie. Det vil sige priser mellem 6.000 og 8.000 kroner.

Her er Samsungs nye og billige 5G telefon. (Foto: SamMobile)

Samsung har billig 5G telefon klar
Galaxy S10 og S11 får på samme tid inden jul konkurrence nedefra. Den kommer fra den hidtidig dyreste variant i Samsungs A-familie i mellemklassen.

Galaxy A91 er navnet, og det er Samsungs billigste 5G telefon. Den afløser den nuværende A90 model og kommer bl.a. med Snapdragon 855 processor. 8GB RAM og 128 GB lager. Skærmen er en buet Infinity-U type på 6,7 tommer.

Samsung lægger et tre-dobbelt kamera i Galax A91. Hoved-sensoren er på 48 megapixel (MP) og suppleres af et 12 MP ultra-vidvinkel objektiv og en dybde-sensor på 5 MP. Selfie-folket vil elske, at de kan tage billeder af sig selv med et 31 megapixel kamera.

Hele herligheden inklusive en 5G radio-chip får strøm fra et stort 4.500 mAh. Med en kraftig 45 watt oplader kan batteriet fyldes hurtigt op igen. Det er en feature, som vi ikke har set tidligere i Samsungs A-familie af telefoner. Den toppes i øjeblikket i Danmark af en A80 model, der koster 5.200 kroner.

Mens Galaxy Note10 Lite nok kommer til salg i danske butikker, bliver det nok ikke tilfældet med A91 modellen. Ganske enkelt, fordi Danmark endnu ikke har et bredt anvendeligt 5G netværk. Modsat f.eks. England, Schweiz eller Finland….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Denne lampe har lyden i sig