PlayStation 5 først om et år

Ny grammofon skærer sin egen musik

Det er egentlig lidt mærkeligt.

Dengang, hvor LP’er og singles var på deres højeste, kunne man kun købe vinylskiverne. Hvis man ville lave sine egne musik-mixes, måtte man gøre det ved at optage melodierne på spole- eller kassettebånd.

I dag, hvor vinylskiver har fået et comeback, kan man pludselig det hele. Også skære og fremstille sine egne plader med det udvalg af musik, man allerhelst vil have. Hjemme i stuen.

Phonocut ligner en stor pladespiller med tangential-arlm. (Foto: Lousy Auber / Phonocut)

Det skyldes firmaet Phonocut i Wien, der har udviklet verdens første ”vinyl recorder” til hjemmebrug. Den ligner en lidt overdimensioneret grammofon, men den kan altså optage plader. Selvom det lyder lidt skørt.

For Phonocut er det ikke spor underligt. Østrigerne har nemlig længe gjort det til en forretning at lave skræddersyede grammofon-plader til kunder. De er f.eks. populære som reklame-gaver fra virksomheder, til folks jubilæer, fødselsdage og bryllupper.

Det logisk næste skridt var så at bygge en lidt mindre udgave af sit indspilnings.udstyr og gøre den nye optage-enhed lige så let at betjene som en almindelig pladespiller.

Har man en lydkilde – digital eller analog – kan man nemt skære sine egne vinylskiver derhjemme. (Foto: Phonecut)

 

Det er tilsyneladende lykkes med den nye Phonocut, der kobles til stereo-anlægget eller til laptop helt som normalt. Man kan også forbinde en smartphone via kabel og så overføre musik fra streaming tjenester til vinyl.

Det er lidt den modsatte verden. Streaming services som Spotify eller Apple Music opstod jo som digitale afløsere for tidligere tiders cd’er, dvd’er, kassettebånd og vinylplader.

Hos Phonocut skal man blot lægge en blank vinylskive på grammofonen, sammensætte det ønskede repertoire ved hjælp af en app – og så trykke på start knappen.

Phonocut grammofonen kan også bruges til at skære vinylplader direkte fra f.eks. en koncert. (Foto: Lousy Auber)

Derefter begynder indspilningen, der reelt set er en skære-operation. Maskinen lægger nemlig en fysisk rille ned i vinylskiven.

Selvfølgelig er Phonocuts Home Vinyl Recorder ikke noget for alle mennesker. Men mon ikke den skægge maskine finder sine købere hos entusiaster af analog musik, vinyl junkies og måske også små pladeshops rundt omkring?

Phonocut sender sin nyhed til finansiering på iværksætter portalen Kickstarter fra den 15. oktober. Her kan interesserede forudbestille et eksemplar til en favørpris på 999 euro. Det er ca. 7.500 kroner. Tomme og uindspillede plader kan folk bagefter købe online direkte hos Phonocut….

 

(Foto: phonecut)

(Foto: phonecut)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

PlayStation 5 først om et år