Tag Hövding om halsen, når du skal cykle

Luksus til lavpris hos OnePlus

Hvis rygter fra Asien taler sandt, pusler Samsung med en billigere Lite udgave af sit mobile flagskib Galaxy Note 10. En telefon, der i første omgang skal sælges i Europa.

Dén kan sydkoreanerne få god brug for, efter at OnePlus i dag har lanceret sine tre nye7T, 7T Pro og 7TMcLaren Edition på det danske med. Alle tre med aggressive priser og specifikationer, der ligger på mindst samme niveau som Note 10 eller Apple iPhone 11.

OnePlus 7T telefonerne kan blive en hård nød at knække for konkurrenterne. Måske de ligefrem bliver arvtagere for Huawei i Danmark og Europa. Uden Google og Android går Kinas største en hård tid i møde, selvom Huaweis telefoner fortsat er i topklasse – specielt på kamera-siden.

OnePlus står efterhånden parat til at overtage placeringen som nummer to eller tre på markedet. I øjeblikket slås i øjeblikket med Sony og Nokia om fjerde- eller femte-pladsen på det danske marked.

OnePlus 7T Pro har en lidt større og bedre skærm end den almindelige 7T model. (Alle fotos: OnePlus)

 

Der er langt op til Huaweis stærke position blandt danske mobilbrugere, men produkterne har OnePlus nu. Desuden har OnePlus opbygget en meget loyal og dedikeret brugergruppe, som man hæger meget om med specielle arrangementer og en tæt dialog med sine købere.

Hvad OnePlus mangler, er måske et par ekstra modeller at vælge imellem i forskellige prisklasser. Derudover skal OnePlus have flyttet sit image fra at være nørdernes foretrukne telefon og den evigt frække udfordrer, der driller markedets store med billige priser – til at blive et ”high profile” varemærke. Det er konkollegerne fra Huawei lykkedes fint med i de senere år.

Lige nu ligger Huawei ned på grund af handelskrigen med Kina og beskyldninger om spionage i mobilnettene. Den situation vil OnePlus sikkert gerne udnytte til egen fordel.

OnePlus er mange gange mindre end Huawei, men også kinesisk – og uden problemer med Google og præsident Trump. Desuden har OnePlus meget tætte relationer med Google, hvilket blev understreget flere gange under OnePlus 7T præsentationen i går.

OnePlus 7>T har fået “Dark Mode”, hvor de skadelge blå stråler fra skærmen dæmpes. Det ser man især, hvis telefonen bruges i mørke omgivelser.

Endelig undlader OnePlus helt at udtale sig om handelskrigen med USA og sortlistningen af Huawei. Det er nok meget klogt. Både diplomatisk set og med hensyn til chancerne på de europæiske og amerikanske markeder.

Men tilbage til præsentationen af OnePlus 7T. Det er jo, hvad denne artikel egentlig skulle dreje om. Nok mest om OnePlus 7T Pro og OnePlus 7T McLaren, for selve 7T basis-modellen havde allerede verdens-premiere for en uge siden. Den har både Leifshows og andre medier allerede beskrevet grundigt i mellemtiden.

Alle 7T telefoner er blevet dyrere end de modeller, de afløser. Sådan er udviklingen desværre i mobil-industrien. Hver ny generation koster ekstra. Heldigvis for OnePlus har firmaet haft en så stor pris-mæssig afstand til sine rivaler, at 7T telefonerne fortsat virker billige. Man får sgu rigtig meget for pengene.

Hvor standard modellen OnePlus 7T koster 4.699 kroner med den helt nye Snapdragon 855 Plus processor og en 6,5 tommers skærm, skal man betale tusind kroner mere for storebror Pro. Den danske pris på den luksuriøst udstyrede McLaren udgave blive4r 6.499 kroner.

Både OnePlus 7T Pro og McLaren udgaven har selfie kameraet siddende i en motoriseret skuffe i toppen af telefonen.

OnePlus 7T Pro – en kraftkarl
Den nye OnePlus 7T Pro model har samme processor og kameraer som lillebror 7T. Men skærmen er større og bedre – og der er både mere RAM og lager at gøre godt med.

Displayet er på 6,65 tommer og i den fornemme Quad HD+ kvalitet med 3.120 gange 1.440 punkter eller 512 ppi. Skærm-opdateringen er fortsat lynhurtige 90 Hz, hvilket giver flotte og glidende bevægelser uden hak i billed-flowet.

Ligesom på forgængeren OnePlus 7 Pro sidder selfie-skyderen i en lille motor-drevet skuffer oppe i toppen af telefonen. Nogle synes, det er fjollet, mens andre mener, ideen er smart.

Med den nye Warp 30T teknologi kan OnePlus 7 fylde sit batteri op tl 68 pct. på en halv time.

De tre kameraer på ryggen har en 48 megapixel billed-sensor fra Sony i centrum. Den assisteres af en super-vidvinkel og en tele på 16 MP. Nye er en makro-funktion til nærbilleder og en hybrid billed-stabilisering, hvor OnePlus kombinerer optisk og digital. Med bedre og mere rolige video-optagelser som resultat.

OnePlus fortæller, at softwaren bag kameraerne er blevet forbedret efter indspark fra OnePlus’ meget aktive bruger-grupper. Det skal have betydet bedre billeder af f.eks. solnedgange, bjerg-landskaber med skiftende lysforhold og fotos i mørke omgivelser.

Endelig skal nævnes, at OnePlus 7T Pro har fået ekstra turbo på lade-hastigheden. Med den nye Warp 30T oplader skal det kun tage 30 minutter at fylde 68 pct. energi på telefonens batteri.

OnePlus 7T Pro her i den luksus-prægede McLaren version.

OnePlus 7T McLaren – en elegantier
Da OnePlus præsenterede sit første samarbejde med den engelske racerbil producent McLaren, blev deres fælles telefon udsolgt på rekordtid. Også selvom den var meget dyrere end, hvad folk var vant til at betale for en OnePlus mobil.

Samarbejdet er nu blevet forstærket med OnePlus 7T – og det går videre ind i telefonen. Således er hele den grafiske brugerflade ændret, så den nu præges af orange linier og ikoner. ”Papaya Orange” er McLaren bilfabrikkens signatur farve.

Orange applikationer går igen i det ydre – man skal jo kunne se, at man har en eksklusiv mobil og ikke en stangvare. Men forskellen skal såmænd også kunne føles.

I stedet for kulfiber, som de første teaser-fotos viste, har OnePlus klædt sin toptelefon i dyrt alcantara læder. Den samme slags, som McLaren bruger til rattet i sine super-sportsvogne. Det lyder dyrt og lækkert, men skal nok bevise sit værd i det daglige. En mobil kommer ud for værre ting end rattet i en luksusbil.

Når der kommer opkald eller notifkationer til McLaren modellen, lyser en LEDE-ring omkring hele telefonen op i diskret orange.

 

Ellers er OnePlus 7T McLaren Edition langt hen ad vejen identisk med 7T Pro modellen. Samme processor, samme skærm og samme kameraer. Dog får McLaren versionen hele 12 GB RAM og 256 GB lager som standard.

Derfor er en merpris på bare 800 kroner næppe urimelig. Hvem får ellers en luksus-mobil til 6.499 kroner i 2019?

McLaren mobilen kommer først i butikkerne den 5. november. OnePlus 7T og 7T Pro kan derimod forudbestilles fra i dag og lander i butikkerne den 17. oktober.

Og lige til sidst: OnePlus 7T er de første smartphones på markedet, der kommer med Googles helt nye Android 10 styresystem ombord….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tag Hövding om halsen, når du skal cykle