Snart kan danskerne igen købe Galaxy Fold

Spil musik på den grønne måde

Miljø og den grønne bølge har ikke sådan rigtigt ramt musik- og Hi-Fi industrien. Bevares – mange solister og bands synger om en bedre og renere verden. Men ofte glemmer de at kigge på det udstyr, de bruger til at forstærke og afspille deres gode meninger.

Langt det meste musik-udstyr indeholder således elektronik, der bruger sjældne metaller. Ellers er lige-ud-ad-landevejen plastik og kunststoffer udbredte. Genbrug er lige så sjældent som hos mobiltelefoner og computere. Her er det egentlig kun Apple og Fairphone, som markerer sig.

Verdens første bæredygtige pladespiller er lige udkommet i en ny udgave. Stir It Up Turntable er omsider blevet trådløs, efter at den faktisk ganske flotte grammofon kom på markedet for snart to år siden.

(Alle fotos: House of Marley)

Stir It Up kommer fra House of Marley, der er godt kendt med anvendelse af miljø-godkendt træk og genbrugs-materialer. Som navnet antyder, har Hi-Fi mærket relationer til den afdøde reggae mester Bob Marley. Det er hans børn og familie,der viderefører House og Marley.

Den nye Stir It Up Wireless Turntable har først og fremmest fået indbygget Bluetooth 4.2, så man kan forbinde trådløse højttalere direkte til pladespilleren. Man kan køre musikken via en traditionel stereo-forstærker eller altså direkte gennem luften fra vinylplade til højttaler.

Pladespillerens kabinet er fremstillet af bambus fra en godkendt skov. Plade-tallerkenen er lavet af genbrugs-aluminium og remmen mellem motor og tallerken af genbrugs-gummi.

Selv støvlåget er af Rewind materiale. Dertil kommer så en tonearm af metal og en AT3600L pick-up fra japanske Audio-Technica.

Bambus-grammofonen har volumen-knap, indbygget for-forstærker, automatisk start/stop samt klassiske stik til hovedtelefon og phono-kabler. Det eneste, som House of Marley ikke kan gøre mere miljørigtig, er musikpladerne. Der er lavet af kunststoffet vinyl.

Produkterne fra House of Marley har aldrig været billige. De udstråler en særlig livsstil, og den må man betale lidt ekstra for. Det gælder også den nye trådløse Stir It Up grammofon. Den koster fra 250 US dollars eller ca. 1.750  kroner….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Snart kan danskerne igen købe Galaxy Fold