Woojer har ny dimension til det sjove

Microsoft udfordrer HP og Lenovo

De fleste forbinder stadig Microsoft med software, hvilket da også er virksomhedens oprindelse.  MS-DOS, Windows, Office, Word, Flight Simulator og økonomi-pakkerne Dynamics for blot at nævne de mest kendte.

I Microsofts 44-årige levetid har Bill Gates og co. dog  også gentagne gange vovet sig ud i hardware. Tastaturer, mus, Xbox spille-konsoller, mobiltelefoner og i de senere år også med succes laptops og tablets.

Det var igen hardware, der stod i centrum, da Microsoft holdt store lancerings-dag i New York i går: To nye Surface to-i-én maskiner, en ny Surface laptop, to spændende bærbare med dobbelt skærm og et sæt trådløse øretelefoner gør Microsoft til en endnu stærkere konkurrent til HP, Dell, Acer og Lenovo.

Microsofts Surface Neo er i princippet to tablets,, der er blevet hægtet sammen. Det giver både muligheden for at bruge én stor skærm eller dele dem op i to, så den ene halvdel fungerer som et tastatur. Surface Neo kommer først på gaden i 2020 – og med et helt nyt Windows 10X styresystem.

Microsoft forklarer det selv med, at firmaets strategi-folk har fundet en række huller i markedet mellem tablets, laptops og smartphones. Dem vil Microsoft gerne fylde ud med egne hardware produkter.

Microsoft showets super-stjerner var de to nye bærbare pc’er, hvor det fysiske tastatur afløses af en skærm. Ligesom man kender det fra smartphones – bare større. Både Surface Neo og Surface Duo kan klappes sammen som de meget omtalte folde-mobiler fra Samsung og Huawei.

Microsoft opfatter dem imidlertid ikke som store telefoner, men snarere som tablets og laptops med et nyt design og en anderledes betjening.

Den nye Surface Pro X er ekstrem slank og er beregnet til at være online hele tiden. På den måde bliver den en rival til Google-verdenens Chromebooks. Meget smart ligger den medfølgende pen øverst på tastaturet.

På dét punkt får Microsoft støtte fra processor fabrikanten Intel, der har udviklet den grundlæggende teknologi til de nye bærbare. Intel gør i øjeblikket en stor salgs-indsats hos pc-fabrikanter verden over for at få flere end kun Microsoft til at bygge den nye type computer.

Microsoft selv beskriver Surface Neo som en helt ny kategori maskiner, der kan bygge bro mellem laptops, tablets og smartphones. Til det formål har Microsoft udviklet en helt ny og skrabet version X af Windows 10 styresystemet.

Hvor Surface Neo snarere er hængslet end foldet, er den anden Surface Duo nyhed en mere direkte konkurrent til f.eks. Samsungs Galaxy Fold telefon. Surface Duo kører nemlig også med Android som styresystem i stedet for Microsoft Windows.

Surface Duo er en mindre udgave af Neo og kører med Googles Android styresystem. Fa Microsoft nyheden fås med indbygget telefon og kører med Android styresystemet, bliver den en direkte konkurrent til folde-mobiler som Samsungs Galaxy Fold.

Surface Duo kommer først på markedet om et år – i slutningen af 2020 – så de tekniske informationer er stadig ret spage. Microsoft kunne dog afsløre i går, at Surface Duo får to skærme på hver 5,6 tommer.

Microsofts måske mest konventionelle nyhed er til gengæld Surface Pro 7. Den bringer først og fremmest USB-C stikket til Pro familien.

Derudover rummer Pro 7 stærkere processorer og en 12,3 tommers skærm med en opløsning på 2.736 gange 1.824 kroner. Surface Pro 7 kommer på markedet den 22. oktober til priser fra 749 USD.

Den nye Surface Laptop 3 er Microsofts første bærbare pc med 15 tommers skærm. (Alle fotos: Microsoft)

12,3 tommer er et meget lille display. Hvis man som jeg foretrækker en større flade at kigge på, har Microsoft nu sin første laptop med 15 tommers skærm. Den hedder Surface Laptop 3 og tilbydes i usædvanligt mange versioner.

Man kan således købe nyheden med 13,5 og 15 tommer skærm og med valget mellem en stribe forskellige processorer fra Intel og AMD. Priserne begynder ved 999 dollars med 13,5 tommer eller 1.199 USD for 15 tommer.

Mere opsigtsvækkende er Microsofts nye Surface Pro X. Den skal opfattes som en rival til de mange Chromebooks med Google styresystem. Designet er ekstremt slankt, og Surface Pro X kører med en decideret mobil processor.

Naturligvis måtte Microsoft også have sine egne trådløse øretelefoner. De nye Surface Earbuds skal konkurrere direkte med Apples succesrige AirPods.

Det betyder, at maskinen typisk vil være online hele tiden – ligesom en smartphone. Pro X har en skærm på 13 tommer, der kan vise billeder i 2.880 gange 1.920 punkter. Styresystemet er Windows 10, og priserne begynder ved 999 dollars. Salget går i gang primo november.

Endelig præsenterede Microsoft også sine første trådløse øretelefoner. Ud fra princippet om, at ”so ein Ding müssen wir auch haben.” For netop den kategori hovedtelefoner har alle andre netop også.

Det umiddelbart mest markante ved Surface Earbuds er måske prisen. 249 USD er bestemt ikke billigt. Heller ikke, når Microsoft praler med, at øretelefonerne kan køre i op til 24 timer på en opladning og er lige gode til musik og som håndfrie headsæt til telefon samtaler.

Meget smart har Surface Earbuds mulighed for at fjernstyre flere ofte benyttede Office funktioner. For eksempel kan man køre sin PowerPoint præsentation ved at bevæge sig finger (“swipe”) hen over øreproppen.

Tilsvarende kan man anvende stemme-kommandoer via Microsofts digitale Cortana assistent til at styre kalender, email og oversættelser. Det er meget mere, end normale øretelefoner kan tilbyde. Måske det også kan kompensere for, at Surface Earbuds ser lidt store og klodsede ud….

Den nye og stærkere Surface Pro 7 kommer på markedet allerede om tre uger.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Woojer har ny dimension til det sjove