Huawei Mate 30 har bedste kamera

Vuff – sikke et skægt robot legetøj

Da Sony for et par år siden præsenterede sin lille Aibo, forelskede masser af mennesker sig i den søde robot-hund. Ikke kun børn ville have et eksemplar af Sonys beagle-lignende vovse.

Hånden på hjertet kunne man ikke rigtigt bruge Aibo til så mange andre ting end at hygge. Helt anderledes med den amerikanske Spot, som Boston Dynamics omsider har sat til salg.

Tidligere har Spot kun været prototyper, som fabrikanten viste frem på udstillinger og konferencer. Desuden er hunden blevet blevet en ægte YouTube stjerne med alle de videoer, som er downloadet af dens kvaliteter.

Spot kan gå på trapper eller udvides med en gribearm. (Foto: Boston Dynamics)

Spot ligner faktisk et rigtigt dyr – uden hoved. Dens bevægelser er meget naturtro, og Spot kan både gå op og ned ad trapper, åbne døre, trække ting på små vogne osv.

Spot er forsynet med et helt batteri af sensorer, så den ikke løber ind i ting. Den kan sågar fungere som vagthund, der patruljerer rundt i kontorer og bruger sine radar-øjne og video kamera til at tjekke, om alt er, som det skal være.

Spot har desuden den fordel, at den kun skal puttes i stikkontakten hver anden time. Den skal ikke luftes, fodres, tisse eller prutte som dens kolleger blandt ægte vovser.

Sonys Aibo hundehvalp er sød og bedårende, men kan ikke bruges til andet end som computer-styret kæledyr. (Foto: Sony)

 

Robot-hunden fungerer som en åben platform, hvor køberen kun får Spot med et begrænset antal standard egenskaber som f.eks. 360 graders kollisions-sensorer, navigation, trådløs fjernstyring, evner til at begå sig i udendørs terræn og muligheden for autonom færden. Altså at den f.eks. patruljerer helt af sig selv.

Alle andre talenter skal køberen så selv lære Spot. Det sker ved at programmere deres computer og software. Gør man det godt, kan robot-hunden skræddersys til lige præcis de opgaver, man ønsker.

Hvert af Spots fire ben er udstyret med 12 elmotorer og gear, som kan bevæge robotten frem med 1,6 meter i sekundet. Den kan forsynes med en robot-arm, et kamera modul med 360 graders video a la Googles StreetView  – eller andre typer hardware, der maksimalt må veje 14 kilo.

https://www.youtube.com/watch?v=wlkCQXHEgjA%20%20

Boston Dynamics fortæller, at de første kommercielle købere af Spot f.eks. bruger robot-hunden til overvågning af byggepladser, som vagt i indkøbscentre eller til fjern-kontrol af energi-installation til el, olie og gas.

Dermed også sagt, at Spot ikke skal sælges som legetøj eller kæledyr til mennesker, som har for mange penge på kreditkortet. Spot er i øvrigt også lige så dyr som en sjælden racehund.

Ligesom seriøse hunde-kenneller forbeholder Boston Dynamics sig at godkende eller afvise interessenter, der henvender sig for at købe et eksemplar. Den endelige pris oplyses også først under selve købsprocessen. Fabrikanten har ikke sat et offentligt prisskilt på Spot.

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Huawei Mate 30 har bedste kamera