Over halvdelen af pengene går online

Bowers & Wilkins går helt ind i det trådløse

Siden Apple droppede det traditionelle jack-stik til hovedtelefoner på sine iPhones, er det gået kraftigt tilbage for ”hørebøffer” med ledninger på. Til gengæld er salget af trådløse øre- og hoved-telefoner boomet verden over.

Den udvikling har det ærværdige britiske Hi-Fi mærke Bowers & Wilkins nu også måttet acceptere. B & W’s nye generation af hovedtelefoner er derfor uden kabel på. Alligevel tør briterne godt love, at lydkvaliteten er som i et professionelt musik-studie eller i en koncertsal.

Bowers & Wilkins hemmelige våben er den nye aptX Adaptive teknologi fra chipfabrikanten Qualcomm – dem med Snapdragon processorerne i mange mobiltelefoner.

B&W’s nye PX7 hovedtelefoner gemmer på meget store drivere på 43 mm i diameter. 40 mm er det almindelige.

Adaptive arbejder med 24-bit 48 kHz lyd, men kan også forbedre Hi-Fi gengivelsen i trådløst Bluetooth ved automatisk at tilpasse gengivelsen til den aktuelle lytte-situation. F.eks, om hurtig reaktion (lav latency) skal prioriteres over for den højst mulige lydkvalitet.

B&W har desuden forsynet sin nye familie af hovedtelefoner med Qualcomms nye QCC 5100 chip, der ud over ægte Hi-Fi skal levere Googles Fast Pair. Med andre ord skal det kun tage et øjeblik at forbinde hovedtelefonerne med en lydkilde, som f.eks. kunne være en smartphone, tablet, laptop eller et stereo anlæg.

Bowers & Wilkins nye topmodel i hovedtelefoner hedder PX7. Den indeholder først og fremmest enormt store drivere på 43 mm i diameter. De er tunet af de samme lydfolk, som er ansvarlige for B&W’s kostbare 800 Diamond højttalere. De anvendes bl.a. i de berømte Abbey Road studier i London.

Bowers & Wilkins lover næsten samme lydkvalitet i sine nye hovedtelefoner, som man oplever med firmaets store gulvhøjttalere.

PX7 rummer også dynamisk støjreduktion, som tilpasser sig til lydniveauet i omgivelserne. Praktisk, når man har hovedtelefonerne på, når man cykler – og stadig gerne vil høre, hvis bilerne dytter ad en.

Man kan selvfølgelig også lige løfte en af hovedpuderne et øjeblik. Så sættes musikken automatisk på pause og begynder ikke igen, før puden ligger over øret igen.

På billederne ser designet vellykket ud. Som ”over ear” hovedtelefoner er PX7 ikke ligefrem små. Men B&W bruger moderne carbon materialer til at gøre PX7 meget lettere, end de ser ud.

PX5 er en lidt lettere variant af topmodellen. PX5 ligger på lytterens ører – ikke over.

Endelig har de nye hovedtelefoner fået støtte til hurtig opladning via USB-C stik. Således vil 15 minutter i en stikkontakt give fem timers spilletid på batteri. Ved fuld tank kører PX7 med 30 timers musik. Godt at vide, når man f.eks. bruger sine hovedtelefoner på en flyrejse.

Den danske pris på Bowers & Wilkins PX7 er ikke offentliggjort. Forgængeren, der hedder PX, koster 2.899 kroner. Internationalt tager B&W 400 USD for PX7. Nyheden skal ligge i butikkerne fra medio oktober.

Sammen med den dyre PX7 model har B&W også lanceret tre andre nyheder. Den ene er PX5 ”on ear” hovedtelefoner – de to andre ”in ear” øretelefoner.

B&W kalder PI2 og PI4 får trådløse, men det er de nu ikke helt.

Da PX5 ligger ”på” og ikke ”omkring” øret, kan den bygges lettere og endnu mere elegant end storebror. Den bruger ellers de samme kulfiber materiale, samme hurtige opladning og automatisk støj-reduktion (ANC),

B&W PX5 er forsynet med fem mikrofoner, der både bruges til håndfri telefoni og til styring af støjreduktionen. Spilletiden på en opladning er maksimalt 25 timer. Prisen ligger på 300 USD.

Endelig er der de to trådløse øretelefoner PI3 og PI4. De har begge hybride dobbelt-drivere til bedre lydgengivelse og magnetiske ørepropper, der kan klikkes sammen for nemmere transport. Forskellen mellem de to er, at PI4 også har dynamisk støjreduktion. PI3 koster 200 USD – PI4 300 dollars….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Over halvdelen af pengene går online