Instagram sætter grænser for reklame

Karmic bryder med elcykel design

De fleste elcykler i dag ser stadig klodsede ud, selvom fabrikanterne efterhånden er blevet meget bedre til at gemme elmotorer og batterier, så de ikke ligner påhæng på det ellers tynde stel.

Mærkelig nok er der ikke mange cykeldesignere, som har fundet på at give deres kreationer et futuristisk look. Trods alt er elcykler da et stort skridt frem for mange mennesker, selvom de ikke længere er fremtid, men i høj grad nutid.

Derfor virker den nye OSLO elcykel fra amerikanske Karmic så herligt anderledes. Den er bedst designet, som om den hører til en science-fiction. Måske fordi Karmic folkene har ladet sig inspirere af, at de bor i Palo Alto – midt i Silicon Valley blandt navne som Apple, Facebook, Google, HP eller NASA.

Karmic OSLO vejer ikke mere end 20 kilo – selv med stort batteri.

Det futuristiske understreges af, at Karmic bruger pladehjul som på racercykler, og designet er holdt konsekvent i sort og hvid. Man kan ikke købe OSLO cyklen i andre farver som rød, blå eller sølv.

Som på de fleste andre elcykler kan man variere, hvor meget el-assistance man vil have. OSLO kan cykles fra helt manuelt til fuldstændig motordrevet. Tophastigheden er 32 kilometer i timen.

Motoren er på 250 watt og assisteres af et bærbart batteri på 480 Wh, der sikrer en rækkevidde på 35 kilometer på en opladning. Senere kommer et dobbelt så stort batteri på 960 Wh. Selv med dét vil Oslo cyklen ikke veje mere end 20 kilo. Det er lidt imponerende.

(Alle fotos: Karmic)

OSLO cyklen har både forlygte og baglygte integreret i ”karrossen, der er fremstillet af termo-plastic – spændt på et stel af aluminium. Også støttebenet er integreret, når det ikke er i brug.

Karmic forsøger i øjeblikket at skaffe sig kapital til en større produktion via iværksætter portalen Kickstarter. Her kan interesserede forudbestille et eksemplar for mellem 1.500 og 1.700 US dollars.

Det svarer til godt 10.000 og 11.500 kroner. Desværre skal man vente længe, inden OSLO så bliver leveret. Først i juni næste år….

Som på en elscooter kan man hvile fødderne, når cyklen trækkes frem af en elmotor.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Instagram sætter grænser for reklame