Får vi nu et Windows Lite?

Så vigtig er den mobile verden for os

Den mobile teknologi har fuldstændig ændret på mange menneskers dagligdag, Vi bruger smartphones til flere og flere ting. Klassiske telefon samtaler er efterhånden bare en lille ting. Online indkøb, MobilePay, emails, nyheds-læsning og sociale medier overtager mere.

Den mobile udvikling har lige så stor betydning for den globale økonomi viser en ny analyse fra den internationale tele-organisation GSMA. I 2018 stod mobilerne for 4,6 pct. af verdens totale brutto-national-produkt (GDP). Svarende til 3,9 billioner US dollars eller næsten 27 billioner kroner.

Vigtigst er mobilerne for økonomien i Afrika (8.7 pct). Det skyldes, at landene dér ikke har haft en klassisk tele-infrastruktur med kabler i jorden som f.eks. Danmark. Deres internet eventyr er begyndt med mobiltelefonerne.

Den største omsætning, men ikke helt samme indflydelse på økonomien, har mobil teknologi i Asien og Stillehavet. Det er den såkaldte APAC region, der bl.a. indbefatter Kina, Japan, Indien og Australien. Her står mobilerne for 1,6 billion USD.

Man kan også se udviklingen mere historisk. I 2014 stod mobile for 3,8 pct. af det globale brutto-national-produkt. Om tre år i 2022 vil den nå 4,8 pct, forudser GSMA….

(Infografik: Statista.com)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Får vi nu et Windows Lite?