iPhone Xr er den globale bestseller

Nokia går i terrænet

Når sports-folk drøner rundt udendørs, sejlere er til søs, håndværkere er på en beskidt byggeplads, eller redningsfolk er på arbejde, er det ikke altid vigtigt, at deres mobiltelefon har en stor skærm og alle mulige smarte finesser. For dem gælder, at mobilen skal kunne køre længe på batteri og kunne tåle lidt af hvert. Som f.eks. vand, snavs og et fald på gulvet uden at gå itu.

Disse målgrupper serviceres normalt af de telefoner, som branchen har døbt ”håndværker mobiler”. De er sjældent særligt elegante, men de ser rå ud – pakket godt ind i tykke gevandter af armeret plastik og gummi.

Outdoor-telefonerne fås i alle prislag og markedsføres af både kendte og mere ukendte mærker. De mest berømte er nok Samsung, Panasonic, CAT eller Land Rover.

Mange vil mene, at den nye Nokia ser gammeldags ud, når den har rigtige taster og intet stort touch display. Folk, der bruger deres mobil meget udendørs, mener ofte det modsatte. (Fotos: Nokia)

Nokia vil nu også blande sig i det ”beskidte” selskab. Det sker med den nye Nokia 800 Tough model, der tager fat i den lavere ende af pris-skalaen. Nokia 800 Tough er nemlig ikke en smartphone, men en såkaldt ”feature phone.”

Altså ikke noget med stor touch skærm og Android, men fuld valuta for pengene og en pris, som alle har råd til. Også den lille håndværker, der vil udstyre sine folk med både nye uniformer og en tilhørende mobiltelefon.

Nokia 800 Tough er vand- og støvtæt efter de skrappe IP68 regler, ligesom den overholder NATO’s Mil-std-810G specifikationer for militære telefoner. Den kan også overleve fald på jord, sten eller beton, og den kan køre 22 dage i standby på en batteri opladning. Taler man meget i mobil, klarer Nokia nyheden 9,4 timer i et 4G netværk. Det er værdier, som smartphones bare kan drømme om.

Skærmen er på beskedne 2,4 tommer i QVGA opløsning. Det er ok til informationer og lidt surfing, men ikke til at kigge på video. RAM-hukommelsen er kun 512 MB og lageret beskedne 4 GB som standard.

Nokia 800 Tough kommer bl.a. lakeret i et camouflage mønster. (Foto: Nokia)

Nokia bruger styresystemet KaiOS, der er voldsomt populært på feature telefoner. Faktisk kører i dag over 80 millioner mobiler med styresystemet. Det fås i dag med kendte apps som Facebook, WhatsApp eller Google Assistent på dansk. Sidstnævnte kan man aktivere lynhurtigt via en direkte knap på Nokia 800 Tough.

Den rå Nokia har selvfølgelig GPS – man skal jo ikke kunne blive væk i terrænet. Den har også en ekstra stærk lommelygte, hurtig 4G og mulighed for telefoni over Wi-Fi med VolTE.

Vægten er på 161 gram, og telefonen kommer med et enkelt kamera. Det sidder på ryggen og har en billedsensor på to megapixel. Nokia 800 Tough er derfor ikke til selfie-leg eller krævende fotografi.

Det forventer de færreste mennesker heller ikke til en telefon, der kun skal koste 899 kroner. Nokia 800 Tough lander i danske butikker fra november. Til den tid kan man vælge mellem at få den hårdføre mobil i enten sort eller et cool camouflage mønster….

https://www.youtube.com/watch?v=VryNTHQ75Co%20

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

iPhone Xr er den globale bestseller