Tøj er tørstig

Garmins Fenix 6 er blevet sejere

Garmin har længe været betragtet som markedets måske bedste alternativ til Apples, Samsungs og Huaweis smarte ure, når det gjaldt outdoor brug hos sportsfolk, motionister, golf-spillere, bjergbestigere, vandrere og andre med eventyr i blodet.

Den nye 6. generation af Garmins Fenix familie af smartwatches bekræfter blot den kendsgerning. De indeholder ikke voldsomt mange, men til gengæld fornuftige og praktiske forbedringer i forhold til de nuværende Fenix 5 modeller.

Den dyreste af Garmin nyhederne – Fenix 5X Pro Solar- kan f.eks. lægge hele tre ekstra dages løbetid til, hvor det ikke behøver at blive opladet. Det kræver blot, at uret ser solstråler under brug. Indbyggede solceller øger nemlig levetiden fra 21 til 24 dage, så længe Fenix kører som et normalt smartwatch.

Tænder man for GPS og alle de andre sensorer i Fenix 6, falder brugstiden voldsomt. Regn med 15 timer eller en hel dag, som Garmin foretrækker at kalde det. Solcellerne kan presse en ekstra time ud af batteriet, men så må det ikke regne eller være mørk nat.

6X Pro – med eller uden solceller – er også det fysisk største af de tre nye Garmin ure. Det kommer med et display på 1,4 tommer, hvilket er 30 pct. større end på Fenix 5. Man kan også vælge det lidt mindre Fenix 6S med 1,2 tommers skærm eller Fenix 6 med 1,3 tommers display.

Med andre ord er der meget af vælge imellem for både tynde kvindearme og bredere hos mænnerne. Dertil kommer forskellige urkasser og urremme. Alt i alt er der 19 kombinationer at sætte sammen til sin personlige Garmin Fenix 6.

Garmin fortæller, at man har forbedret urenes overvågning af brugerens hjerterytme og søvn. Desuden sidder en helt ny PacePro feature i uret, som kan hjælpe løbere til at måle split-tider og sammenhæng mere præcist.

 

Fenix bærere får også en bedre Power Manager, der nu skal kunne vise meget nøjagtigt, hvor meget ekstra batteri-tid man kan trylle frem ved at slukke eller tænde de forskellige sensorer og funktioner i uret. God idé, når man står langt ude i naturen uden stikkontakt i nærheden – og et smartwatch, hvor batteriet er ved at løbe tørt.

Som tidligere generationer Fenix ure er de nye Garmin modeller dygtige til at vise digitale landkort, vise bærerens eksakte position, arbejde med navigation på skiruter og golfbaner osv. Desuden kan Fenix vise notifikationer fra både iPhone og Android mobiler.

Alsidigheden i Garmins smartwatches demonstreres yderligere, når jeg fortæller, at Fenix 5 kan spille musik fra både Spotify og Amazon Music eller ordne trådløse betalinger via NFC og den indbyggede Garmin Pay app.

Priserne begynder ved 5.000 kroner for Garmin 6 og 6S. Toppen til 7.500 kroner udgøres af Fenix 6X Pro Solar med safirglas over displayet og urkasse i titanium….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tøj er tørstig