En sjov legende fylder 60

PewDiePie i sin helt egen liga

Nu om dage har moderne teknologi åbnet for karrierer, som ingen havde drømt om for 25 år siden. Hverken i form, størrelse og magt.

Jeg taler selvfølgelig om internet og sociale medier med YouTube og Instagram. Det er de kanaler, der skaber millionærer på ingen tid. Nogle af dem er ikke engang gamle nok til at gå i skole, mens andre skaber sig en fanskare, der er endnu større end pop- og filmstjerners.

Den snart 30-årige svensker Felix Kjellberg er det bedste eksempel. Til dagligt bruger han kunstner-navnet PewDiePie, og det er med den maske på, at han i går slog en imponerende verdensrekord.

Som den første enkelt-person nogensinde har PewDiePie nået over 100 million abonnenter på YouTube. Alt sammen med sine vlogs – video bloggere- der kan omhandle nye spil og comedy show.

Svenskeren PewDiePie har flest følgere på YouTube, men han tjener ikke flest penge på det. Det gør denne syv-årige knægt fra Sydkorea, der anmelder nyt legetøj. (Foto: YouTube)

Hør hov – vil trofaste læsere af Leifshows straks protestere. Var der ikke en YouTube kanal, der var endnu større end svenskerens? Ganske rigtigt.

PewDiePies overmand i antal følgere er imidlertid et firma eller en tv.kanal. Ikke nogen enkelt person. Indiske T-Series har specialiseret sig i ”Bollywood” musik og har for længst passeret  de 100 milllioner. Men OK – der er jo også mange indere. Knap så mange svenskere  og amerikanere, der udgør den største fanskare for Felix Kjellberg.

I anledning af det skarpe hjørne har YouTube klippet en hyldest-video sammen til PewDiePie. Den viser højdepunkter og den udvikling, den 29-årige svensker har været igennem, siden han uploadede sin første video i 2010.

Selv om Kjellberg tjener godt, er den største tilhænger-skare ikke lig med, at han også scorer flest penge af YouTube vloggerne. PewDiePie ligger kun på en niende-plads med en anslået indtægt på 15,5 millioner USD i 2018. Det svarer til 103 millioner danske kroner.

Den bedst-tjende YouTuber er en kun syv-årig knægt fra Sydkorea, der anmelder legetøj. Ifølge det amerikanske erhvervs-magasin Forbes hentede drengen bag kunstner-navnet Ryan by Ryan over 150 millioner kroner (22 mio. USD) på sine videoer sidste år….

 

 

 

xxxxx

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En sjov legende fylder 60