De mest hadede ord på kontoret

Hvad med en Harley til dit barn?

Harley-Davidson har et problem med alderen. Ikke nødvendigvis sin egen. At den berømte motorcykel fabrik har 116 år på bagen kan være en fordel i markedsføringen. Problemet er Harleys kunder. De bliver ældre og ældre, mens de yngre generationer bliver væk. Medmindre de er medlem af en rocker-klub, foretrækker de at køre i store SUV’er fra Mercedes, BMW eller Cadillac.

Harley-Davidsons topledelse i USA har derfor hænder-vridende kigget efter løsninger, der kunne sætte salget i vejret igen. Helst uden at legenderne og myterne omkring det berømte varemærke blev eroderet.

For et par dage siden fortalte jeg om, hvordan Harley planlægger at sælge elcykler i fremtiden. Ikke motorcykler med elmotor, men cykler med elektrisk hjælpe-motor. Designet i den potente og maskuline stil, der altid har kendetegnet USA’s mesty berømte fabrik for ”kværne.”

Næste trin fra Harleys side er en charme-offensiv over for fremtidige kunder. I den forbindelse hylder Harley det gode princip, at man aldrig kan starte tidligt nok, når man vil være god som voksen.

Målgruppen for de to nye familier af motorcykler er nemlig tre- til fem-årige og fem- til syv-årige. De får en mini-udgave af de voksnes Harley kværne. Drevet frem af elektriske motorer, der kan give dem en topfart på knap 20 kilometer i timen.

Naturligvis er mini-harley’erne tilpasset deres små ryttere. IronE12 til de helt små vejer således kun 7,7 kilo med sine 30 centimeter hjul og 33 cm sædehøjde. IronE16 til børn mellem fem og syv år har lidt større 40 cm hjul, 43 cm under sædet og en vægt på 8,6 kilo.

 

 

Alle Harley IronE modeller ser seje ud, har affjedring for og bag, elmotorer i baghjulets navn, gode skivebremser og batterier, der kan tages af og sættes i stikkontakten. De kan køre mellem 30 og 60 minutter på en opladning.

Forældrene kan indstille børnenes motorcykler trådløst via en app på mobilen. Her kan de f.eks. sætte en dæmper på motor-ydelsen og begrænse topfarten i tre trin. 17,7 kilometer i timen er det maksimale på kværnen til de lidt ældre unger. De to andre trin giver tophastigheder på 8,0 og 11,3 km/t.

Harley-Davidsons til voksne kan være en pebret sag at købe. Helt billige er mini-udgaverne heller ikke, selvom priser fra 700 US dollars eller 4.800 kroner og opefter lyder overkommelige. Det er jo ikke dyrere end en mobiltelefon eller en spillekonsol med ekstra udstyr….

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De mest hadede ord på kontoret