Her er verdens mest smarte skibriller

Snapchats video-briller bliver voksne

Snapchat var det første af de store sociale medier, der begyndte at tænke i hardware som supplement til apps og programmer. Snaps skægge Spectacles briller med indbygget videokamera var en sjov idé, der dog aldrig blev en kommerciel succes.

Sidste år kom så anden generation af Spectacles. De var pænere i designet og kuune også tage fotos – ikke kun små videoer på 10 sekunder, som man via en trådløs forbindelse fra briller til mobiltelefon kunne sende videre til sin Snapchat profil.

Hverken Spectacles 1 eller 2 kom på det danske marked, medmindre man naturligvis købte dem via internet. De kunne ellers have være sjove gimmicks ved fester, receptioner, på stranden osv.

Nu kommer så Spectacles 3. Igen med både synlige og usynlige forbedringer, der bl.a. giver mulighed for 3D optagelser og en mild for Augmented Reality (AR).

3D opnås ganske enkelt ved, at brillerne har to videokameraer i HD kvalitet, og så kan man ved hjælp af software filtre laves skægge effekter med dybde. Det kan f.eks. være optagelser fra en cykeltur med 3D linse, lave sjov med vennernes ansigter osv.

Video optagelserne er samtidig udvidet til at kunne vare op til et minut takket være en større RAM-hukommelse i brillestellet. Alene det er et stort fremskridt sammenlignet med tidligere års beskedne 10 sekunder.

Designet ser også bedre ud. De nye Spectacles er mere elegante, og man kan nu vælge mellem stel i sort (Carbon) og gylden (Mineral). Noget mere stiligt end pang-farverne fra model 1 og 2. Desuden kommer de nye Snapchat briller i en bæreæske af læder, hvor de kan blive ladet op trådløst.

Alle disse ting tyder på, at Snapchat vil forsøge at finde et mere voksent publikum til sine social media briller. Det samme er en prisstigning til 370 euro eller ca,   kroner.

Hvorfor kan man godt spørge? Størstedelen af Snapchats ca. 203 millioner brugere verden over er teenagere. De er næppe interesserede i et mere voksent design, der passer bedre til folk med jakke, jeans og åbent-stående skjorte.

Snapchats Spectacles 3 kommer til salg senere på efteråret. Også et lidt underligt tidspunkt. Meget mere oplagt havde været tidligt på sommeren. Snap modtager forudbestillinger fra i dag….

Sjovt nok markedsfører Snapchat sine nye briller via konkurrenten Instagram.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Her er verdens mest smarte skibriller