Nye mobiler har 108 megapixel kamera

Her er verdens mest smarte skibriller

Det er måske ikke lige årstiden at skrive om skisport i. De fleste danskere er lige hjemkommet fra sommerferie og skutter sig over de danske august temperaturer på under 20 grader. Ungerne er også lige begyndt i skolen.

Omvendt siger man jo, at det er en god idé at forberede sig i god tid. Det kunne f.eks med at bestille verdens første skibriller med trådløs Bluetooth 5.0 og højttalere efter den såkaldte ”bone conduction” teknologi.

Ligesom på cykel eller el-løbehjul er det ikke nogen god idé at have musikken drønende i hoved- eller øretelefoner, mens man færdes blandt andre trafikanter. I vintersport sammenhæng på pister fyldt med hurtigt kørende skiløbere.

Når man samtidig har en tyk skihjelm på, kan det være svært at høre, hvad der bliver sagt, råbt og alarmeret med omkring en. Man fiser ned ad bjergsiden i sin helt egen verden – måske omsluttet af rock, pop, klassisk eller rap musik.

De nye IceBRKR briller fra bONE Tech skal både give skiløbere et klarere billede og en bedre hørelse for omgivelserne, man færdes i.

Bone Conduction bruger normalt brugerens skelet og kranie til at føre lydsignaler videre til øret. Det giver mulighed for, at bæreren kan lytte både til musik eller føre en telefon-samtale uden at tabe kontakten med verden omkring ham eller hende. Alle lyde slipper ind til hørenerverne uden at blive blokeret af ørepuder osv.

I IceBRKR’s tilfælde placeres Bone Conduction enhederne på ydersiden af skihjelmen eller på selve skibrillerne. Herfra kan de sende omgivelsernes lyde direkte ind til skiløberens ører. I teorien lyder det som både en god og en sikker idé.

Den anden teknologiske nyhed i IcBRKR brillerne er anvendelsen af Bluetooth 5.0 i en speciel Intercom MESH opsætning. Når den bliver parret med en mobiltelefon og mellem to og 18 andre enheder, kan de kommunikere trådløst med hinanden i en afstand på maksimalt 1,6 kilometer udendørs. Også igen i teorien, for højt oppe i bjergene er der ikke altid et brugbar mobilsignal.

Ideen er selvfølgelig, at en gruppe skiløbere kan give beskeder til hinanden, slå alarm, tilkalde hjælp osv. Direkte fra deres skibrille og mobiltelefon, som de må have gemt i en lomme i skidragten eller i en lille skuldertaske.

Naturligvis er den avancerede skibrille indrettet, så alle funktioner kan styres med handske-venlige knapper. Det er f.eks. alarmer, musik kontrol, walkie talkie styring, telefonkald osv.

Til sidst måske lidt om IceBRKR’s visuelle kvaliteter. Glassene er dobbelte med magnetisk lås for hurtig udskiftning. De er slebet, så de giver optimal bredde-syn uden forvrængning. Selvfølgelig er de polariserede mod sollys og belagt med en iridium hinde, der forstærker kontrast og minimerer spejling.

bOne Tech finansierer i øjeblikket sin IceBRKR Bone Conduction Ski Mask via iværksætter portalen Kickstarter. Her kan interesserede forudbestille et eksemplar til en favørpris på 89 euro eller ca. 660 kroner. Den senere gadepris bliver 109 euro. Levering skal ske senest til november….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nye mobiler har 108 megapixel kamera