Nokia 9.1 får fem kameraer

USA dominerer i reklamer

Mange betragter USA som landet, hvor reklame- og marketing-branchen blev opfundet. Det er nok ikke helt forkert, for langt de fleste af verdens store reklame- og PR-bureauer stammer herfra. USA var også først med tv-reklamer, online-annoncering osv.

Selvom verden er blevet mere global i de senere år, er USA fortsat det marked i verden, hvor der bruges flest penge på reklamer. Faktisk 2,5 gange flere penge end i verdens nummer to i reklamer – Kina – og otte gange så meget som i England.

Det viser den nyeste analyse fra medie-bureauet Zenith, der også illustrerer USA’s dominans på en anden måde: Den totale reklame-omsætning i de øvrige ni lande i den globale Top-10 overstiger lige netop USA’s. Altså tilsammen.

I 2018 spenderede amerikanske firmaer, politikere og den offentlige sektor omkring 229 milliarder US dollars på reklame i bred forstand. Det svarer til godt 1,5 billion danske kroner. De tilsvarende tal for Danmark er knap 18 milliarder – ifølge Danmarks Statistiks seneste tal fra 2017.

(Infografik: Statista)

Den store vinder er ikke overraskende digitale reklamer. For første gang i historien vil online markedsføring i 2019 overtage førerpositionen som den kanal, hvor der bruges flest penge på markedsføring. Større end tv, der ellers har ligget nummer ét i USA i mange år. 100 millioner USD vil gå til internet- og mobil-reklamer i år.

På verdensplan forventer analytikerne, at udgifterne til reklame vil stige med 4,7 pct. i år. Også her sker det store vokseværk i online video, sociale medier og mobil markedsføring.

Frem til 2021 skal omsætningen i online video alene vokse med 19 pct. i verden. Social media marketing vil gå tilsvarende frem med 14 pct….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nokia 9.1 får fem kameraer