Ved I, hvor meget sukker I får?

Obamas og Gates helt i top

Idoldyrkelse ligger ikke sådan til det danske temperament, men alligevel har de fleste mennesker et forbillede eller en person, de beundrer særlig meget. Det kan være en politiker, en succesrig erhvervsmand, en sports-stjerne, en skuespiller eller måske ens egen mor.

Prøv at lave en lille opstilling over de mænd og kvinder, som I ser mest op til –  og prøv så at sammenligne med de hitlister, som jeg præsenterer i denne artikel. De viser, hvilke personer som amerikanerne beundrer mest – og de kvinder og mænd, der er de største idoler i verden.

Det er det internationale analysefirma YouGov, som har været ude og interviewe 42.000 mennesker i 41 lande.  Resultaterne vil måske overraske mange – nok især de globale. USA’s favoritter er meget amerikanske. Vel lidt forventeligt i en periode, hvor overskriften hedder ”America First.”

Biil Gates er verdens mest beundrede mand. På sin hjemmebane i USA bliver han dog slået af Barack Obama.

Ifølge YouGov er loyaliteten stor hos publikum. Man udskifter ikke forbillede hver anden dag. Det ses bl.a. af, at de fem mest beundrede mænd i verden er præcist de samme i dag, som også toppede listen for et år siden.

Hos kvinderne er der sket større ændringer. I USA er skuespilleren Angelina Jolie røget helt ud af Top-5, mens hun på globalt plan er skubbet ned på tredjepladsen efter at have indtaget top-positionen i et par år.

Hvem er det så, der har kunnet gøre det?

Lad mig sige det på den måde. Verdens mest populære ægtepar hedder Obama til efternavn. Helt suverænt. Michelle Obama er nummer ét hos både amerikanere og verdens befolkning. Husbond Barack er nummer ét i USA, men kun nummer to på globalt plan. Her overhales han af Bill Gates.

I virkeligheden burde dronning Elizabeth II være verdens mest beundrede kvinde. Hun er still going strong med 93 år og den eneste ikke-amerikaner, der kan udfordre amerikanerne i popularitet.

Det er bemærkelsesværdigt, at Obamas stadig har en så stærk position næsten fire år efter, at de måtte flytte ud fra Det Hvide Hus. De to er ved at opbygge en idoldyrkelse, der minder om præsident J.F Kennedy og kone havde for snart 60 år siden. Jacqueline Kennedy (Onassis) ville I øvrigt være fyldt 90 år i morgen søndag.

Andre vil sige, at Michelle Obama burde stille op som præsident kandidat mod Donald Trump. Populariteten har hun – og helt sikkert også den nødvendige intelligens og charme. I hvert fald kunne hun snildt udkonkurrere de 20 andre kandidater fra Demokraterne, som gerne vil smide Trump ud af Det Hvide Hus.

Her er Top-5 over de mest beundrede kvinder og mænd i USA:

(Infografik: Statista.com)

Barack Obama udpeges af næsten hver femte amerikaner. Faktisk scorer han fire procent beundrede flere end hustruen Michelle. Begge har dog en komfortabel føring ned til USA’s øvrige favoritter.

USA’s for tiden meget egoistiske holdning lyser ud af mændenes Top-5. På anden- og tredjepladsen efter den globalt tænkende Obama følger nemlig Donald Trump og skuespilleren Clint Eastwood med henholdsvis 11,50 og 7,47 pct. beundrere. Meget amerikansk i klassisk forstand.

Microsofts grundlægger William H. Gates er til gengæld mindre populær i sit hjemland end ude i verden. Klodens rigeste mand og største velgører er kun nummer fire i USA, men nummer ét internationalt.

Hvis I er i tvivl om, hvem den femte mest populære mand i USA er – Dwayne Johnson med kælenavnet ”The Rock” er skuespiller, ex-football spiller og show-bryder.

Jack Ma er den femte-mest beundrede mand, Ma er stifter af og topchef i Kinas svar på Amazon – Alibaba.

Hos kvinderne følger den 83-årige Ruth Baden Ginsburg på andenpladsen – foran USA’s nuværende First Lady Melania Trump.

Ginsburg er jurist og nummer to kvinde i historien, som fik plads i den amerikanske højesteret. Hun blev udpeget tilbage i 1993 af Bill Clinton og har bl.a. kæmpet for kvinders ligestilling.

Melania Trump ser dog kun ud til at være beundret i USA. På den internationale hitliste ligger hun helt nede på en 19. plads. Langt efter Michelle Obama, Hillary Clinton, Angela Merkel, Oprah Winfrey – og dronning Elizabeth II.

Netop Storbritanniens 93-årige statsoverhoved er den højeste placerede kvinde, der ikke er amerikaner. Både globalt på fjerdeplads – og meget opsigtsvækkende – som nummer fem i USA. Meget flot.

Her er så YouGovs Top-10 over de mest beundrede mænd i verden:

  1. Bill Gates fra USA
  2. Barack Obama fra USA
  3. Jackie Chan fra Kina
  4. Xi JinPing fra Kina
  5. Jack Ma fra Kina
  6. Narendra Modi fra Indien
  7. Cristiano Ronaldo fra Portugal
  8. Dalai Lama fra Tibet
  9. Lionel Messi fra Argentina
  10. Vladimir Putin fra Rusland

Den tilsvarende globale Top-10 for kvinder er stærkere domineret af amerikanere og briter:

  1. Michelle Obama fra USA
  2. Oprah WinFrey fra USA
  3. Angelina Jolie fra USA
  4. Dronning Elizabeth II fra England
  5. Emma Watson fra England
  6. Malala Yousafzai fra Pakistan
  7. Peng Liyuan fra Kina
  8. Hillary Clinton fra USA
  9. Tu Youyou fra Kina
  10. Taylor Swift fra USA

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ved I, hvor meget sukker I får?