007 ville elske denne ring

Huawei låner idé fra OnePlus

Hver gang Huawei er på vej med en ny generation af topmobiler – og det sker to gange om året – sender den kinesiske telegigant en billigere budbringer på markedet. Det sker også her i sommer, hvor den nye Huawei P Smart Z dukker op i danske butikker fra slutningen af juli.

P Smart Z tiltrækker sig ekstra meget opmærksomhed. Det er nemlig den første mobil, som Huawei lancerer efter den krise, selskabet er blevet sendt ud i af handelskrigen mellem USA og Kina. I den forbindelse blev Huaweis telefoner og 5G udstyr sortlistet, og det Hvide Hus forbød alle amerikanske firmaer at handle med den kinesiske stor-fabrikant.

Siden er forbudet blev løsnet op, og Huawei kan igen købe elektroniske komponenter i USA – så længe Trump og co. ikke synes, at de er vigtige for landets sikkerhed. Ingen ved sådan rigtig, hvordan man skal håndtere denne usikre situation, men Huawei mener i hvert fald, at det er godt at vise optimisme og lancere nye mobiler igen.

Til september eller oktober kommer Huawei med sin næste super-telefon, der hedder Mate 30. Som forløber får vi nu den P Smart Z modellen, der ud over det politiske er interessant af to grunde. Dels er den meget billig – 1.999 kroner. Dels har den lånt sit design fra konkurrenten OnePlus 7 Pro.

Det bliver spændende at se, hvordan danske forbrugere reagerer på P Smart Z. Har den megen negative omtale om Huawei mon skadet det kinesiske mærkes position på det danske marked – eller er danskerne ligeglade. Bare telefonen er god og billig? Vi får se i august, når den nye Huawei har været i butikkerne i et par uger.

Inden embargoen var Huawei nået op på en markedsandel på over 20 pct. i Danmark. Huawei selv siger 23 pct. Dermed sad Huawei lige i hælene på Samsung som landets største mobiltelefon mærke. Kun Apple er fortsat langt større end alle andre.

Men tilbage til P Smart Z. Den nye mobil fortjener nemlig slet ikke at komme i klemme mellem to supermagter. Det er telefonen til den attraktive pris af 2.000 kroner alt for interessant til.

P Smart Z er den første Huawei telefon med pop-up selfie kamera.

Det mest iøjnefaldende ved den nye Huawei sidder på toppen af telefonen. Her har Huawei anbragt selfie-kameraet i en lille motordrevet skuffe, der kun kører ud, når man har brug for at tage selvportrætter. Ellers sidder kameraet godt beskyttet nede i telefonen.

OnePlus introducerede dette design-fif for nogle måneder siden i sin nye topmodel 7 Pro. Her har ideen fået fin respons fra markedet og fra anmelderne. Den sikrer nemlig, at man kan lave sin mobil, så selfie-skyderen slet ikke forstyrrer på fronten. Slut med tykke rammer om skærmen, borede huller i glasset eller grimme indhak (”notches) i toppen af displayet a la Apples nyere iPhones.

Jeg havde egentlig regnet med, at pop-up kameraet var en dyr løsning. Trods alt er der involveret både en elmotor og en del mekanik. Men Huawei beviser, at prisen åbenbart ikke behøver at være høj. I hvert fald koster den nye P Smart Z kun 2000 kroner, mens OnePlus 7 Pro ca. 5.400 kroner.

Selvfølgelig er der også mange andre forskelle. OnePlus har en kraftigere processor, mere hukommelse, en bedre skærm osv. Men analogien viser alligevel, hvor hurtigt en god idé bliver kopieret i mobilbranchen. I de kommende måneder får vi sikkert flere andre nye telefoner med pop-up selfie kamera at se.

Huawei P Smart Z overrasker også med et forbløffende stort og godt display til prisen. 6,6 tommer er bestemt ikke hverdag nede i budget-klassen – og slet ikke med Full HD+ kvalitet på 2.340 gange 1.080 punkter. Imponerende. Det er designet også, for på den nye Huawei fylder skærme 91 pct. af fronten.

Processoren er Huaweis egen Kirin 710F mellemklasse chip. På dét punkt er Huawei ikke afhængig af at købe ind i USA som stort set alle andre kinesiske smartphone fabrikanter. P Smart Z har også det normale Android 9 ombord. Telefonen er nemlig lanceret, før sortlistningen skulle træde i kraft i august.

P Smart Z blev lanceret lidt halv-hemmeligt i Spanien i maj. Nu er den spændende telefon til meget attraktiv pris nået til Danmark. Her ses nyheden i den grønne farve. Den er ganske flot.

Det betyder også, at købere af P Smart Z – som også andres Android telefoner – får opgraderinger fra Google. Desuden har brugerne adgang til Google Plays store online butik med alverdens apps. Netop dette punkt har været meget omdiskuteret i forhold til Huaweis fremtid.

Kunstig intelligens (AI) i mobiltelefoner har altid været et område, hvor Huawei har været foran konkurrenterne. Det gælder også for den nye P Smart Z, hvor klogskaben ikke kun bruges til de xx kameraer på ryggen, men også til selfies.

Det fremad rettede kamera kan f.eks. genkende og huske de personer, som man vil tage billeder af. Derfor kan det automatisk tilpasse sine indstillinger til mennesker, man oftest tager selfies af eller med.

Huawei har desuden indbygget ”make-up” software i sin nye telefon. AI Beauty, AI Backlit Photography og 3D Portrait Lightning hedder de praktiske features, som kan tænke foran fotografen selv – og indstille kameraet automatisk efter de aktuelle forhold.

Den nye og prisbillige Huawei leveres med 4 GB RAM og 64 GB lager som standard. Selfie kameraet er på 16 megapixel, mens telefonen har en dobbelt billedskyder på bagside – med 16 og 2 MP. Det er mere almindeligt for prisklassen.

Telefonen kommer med et stort batteri på 4.000 mAh kapacitet, NFC til f.eks. trådløs betaling, EMUI grafisk brugerflade og dobbelt Bluetooth, så man kan kommunikere med flere andre enheder på samme tid.

Huawei P Smart Z kommer til Danmark i farverne Midnight Black, Sapphire Blue og Emerald Green. Elgiganten bliver det første sted, hvor den nye telefon kan købes – nemlig fra den 25. juli. Yousee følger efter den 1. august.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

007 ville elske denne ring