iPhone til de hårde drenge

Her er verdens første bærbare bidet

Et bidet er sådan en lav tingest, man ser stående ved siden af den normale toilet-kumme på ældre badeværelser. Bidet’er skulle bruges til at skylle rumpetten, når man havde afleveret sin ladning ladning af affald fra sine tarme. Desuden er et bidet meget praktisk til at vaske snavsede fødder i.

I dag ser man ikke så ofte et bidet i moderne badeværelser. Man kan sågar få dem integreret i de nye avancerede toilet-kummer fra Japan, der både måler den tronendes temperatur og puls, mens han eller hun sidder der og presser. Desuden kan de japanske kummer sende en vandstråle op, så bagdelen bliver vasket helt automatisk.

Hvorfor nu hele denne lange indledning?

Jo, fordi jeg har fået tilsendt en nyhed om verdens første bidet i handy størrelse. Som man kan have med i sin taske eller lomme – og som er batteridrevet og derfor kan lade op i en stikkontakt.

Udseendet minder mest om en af de ildtændere, vi bruger til pejse og grill. Forskellen er primært, at Sonny Big Necessity – det hedder nyheden skam – ikke udspyr ild, men en vandstråle.

Måske er det lidt overdrevet at kalde det bærbare bidet for en ”stor nødvendighed”. Men måske er der blandt mine læsere nogle enkelte, der kan se det store lys i nyheden.

Opfinderne, der bor i Californiske Santa Monica, sælger bidet’et som et stort grønt fremskridt. Man sparer nemlig toiletpapir, der ellers bare bliver skyllet ud. I stedet skal man bøje sig frem, stikke en hånd bagud, trykke på den nye gadget – og en vandstråle vil helt hygiejnisk sørge for at tørre røven af.

Her står det nye bidet over toiletkummen – ikke ved siden af som bidet’er i gamle dage.

Alene i USA koster toiletpapir 15 millioner træ livet. Det sørger også for 253 tons klorin i vandet, flyder ud med 2,0 billion liter vand og koster 17,3 terawatt elektricitet at fremstille. Hvert år. Dertil kommer selvfølgelig problemer med forstoppelser i kloak og rense-anlæg.

Når man tager alle disse ting med i betragtning, virker ideen om et handy bidet måske slet ikke så tosset endda. Det virker endnu mere oplagt her i sommer-halvåret, hvor folk tager på stranden, i skoven, på telttur eller på rockfestival, hvor toiletterne måske ikke lige er i nærheden – og slet ikke ruller med rent toiletpapir.

Sonny enheden kan rumme vand til mellem 25 og 40 sekunders vandstråle. Nyheden skal med andre ord fyldes op ret ofte, hvis den skal have nogen virkning. Til gengæld kan en batteri-opladning til den elektriske sprøjte-motor i bidet’et holde i to til tre uger.

Opfinderne forsøger i øjeblikket at finde finansiering af en storproduktion via iværksætter portalen Indiegogo. Her kan interesserede i øjeblikket forudbestille et eksemplar formedelst 89 USD eller ca. 600 kroner. Det er 50 pct. rabat i forhold til den senere butikspris. Man kan få Sonny Portable Bidet i enten Soft Silver farve eller i Dusted Champagne….

https://vimeo.com/346994563

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

iPhone til de hårde drenge