Stort tv skal da ses udendørs

Tager robotterne vores jobs?

Det er ikke kun i science fiction filmene eller i fagforbundenes prognoser, at robotter vil overtage en stadig større del af vores arbejdspladser. Det kommer også til at ske i virkeligheden, fortæller det store konsulent-firma Boston Consulting Group.

I lande som Kina og Polen forventer over 60 pct. af virksomhederne, at de vil skære ned i antallet af menneskelige ansatte og i stedet overlade arbejdet til øget automatisering. Med andre ord robotter og it-systemer, der er kunstigt intelligente.

Danmark er desværre ikke med som særskilt land i Boston Consultings rapport. Men robotter har da også herhjemme for længst fundet vej til industrien og til den finansielle sektor, hvor kunstig intelligens bl.a. bruges af forsikrings-selskaber til at vurdere indkomne skades-anmeldelser.

Boston Consulting har interviewet 1.314 globale virksomheder til sine undersøgelse om robotternes fremmarch. Den viser, at der er store forskelle mellem de enkelte lande: I Italien er det f.eks. kun halvt så mange virksomheder (34 pct), der venter reduktion i medarbejder-staben som i Kina….

(Infografik: Statista.com)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stort tv skal da ses udendørs