Sex skal ind ad øret

Et bord fuld af energi

Flere og flere mobiltelefoner og øretelefoner kan i dag lades op trådløst. I princippet en god idé, men når de kræver, at man sætter den i en speciel holder eller lægger dem på en oplader-måtte, er der jo ikke sparet noget i forhold til at bruge en traditionel opladerklods.

Som en af de første har IKEA set lyset og løsningen. Den svenske møbelgigant har lagt trådløs opladning som integreret del af bordlamper og sideborde til sofaer.

Nu følges IKEA til dørs af nystartede Proton New Energy Future fra Spanien. Herfra kommer det smarte Ebörd, der har både solceller og en bordplade, der er én stor trådløs oplader. Man kan således lægge sin mobiltelefon hvor man vil på bordet. Eller man kan have flere gadges, som får tilført ny energi på samme tid.

Protons Ebörd ser jo meget uskyldigt ud. Indendørs sidder imidlertid masser af avanceret elektronik.

Solcellerne sørger for, at Ebörd kan fungere helt uafhængigt af strøm fra stikkontakten. Det er helt fint i et land som Spanien, der har meget mere stærk sol end Danmark – i de kommende dage op til 42 grader i skyggen.

Alligevel mener Proton, at Ebörd også vil kunne arbejde på vores breddegrader. Almindelig indendørs elektrisk belysning skal være nok til at holde bordet i gang. Ellers kan det jo stadig sættes i stikkontakten som andre trådløse opladere.

Med en bordplade i mørkt glas og en ramme af aluminium ligner Proton Ebörd mange andre moderne bord i IKEA-stil. Nede i bordbenene og under bordpladen ligger til gengæld ganske meget elektronik:

Tænke sig et lille glasbord, der kan oplade op til fire mobiltelefoner, hovedtelefoner og smartwatches trådløst på samme tid.

Hvor andre møbler nøjes med at have én eller to små zoner med trådløs opladning, har Ebörd over 50! De gør det muligt – og realistisk – at man har op til fire smartphones liggende til opladning på samme tid.

Proton nyheden bruger den udbredte Qi standard til trådløs opladning. Det betyder, at man kan bruge nyere iPhones, Samsung Galaxies, Sony, Nokia, LG og mange andre mærker mobiler. Det samme gælder et støt stigende antal smartwatches, tablets, øre- og hovedtelefoner.

Skulle man have en dims, der ikke fungerer med Qi – no problem. Det nye Ebörd rummer også to USB-stik, som kan give ”traditionel” strøm til ens mobiltelefon eller anden gadget. Ingen bliver ladt i stikken af det smarte nye spanske glasbord.

Men lige tilbage til solcellerne i Ebörd. De ligger i en ny-patenteret hinde over bordpladen, der er delvist lavet af proteiner fra en havbaseret bakterie.

Ebörd er nok mest effektivt på en terrasse med sol. I hvert fald, hvis man vil udnytte bodets integrererede solceller.

Den skal øge lysfølsomheden med 60 pct under dårlige lysforhold – sammenlignet med konventionelle solceller. Resultatet er, at Ebörd kan sugew op til 10 Ah gratis energi op og lagre den i batterier, der sidder gemt i bordbenene.

Proton forestiller sig, at det geniale bord kan bruges både indendørs og udendørs på f.eks. en terrasse. Ebörd er derfor gjort vand- og støvtæt, så det ikke tager skade af en regnbyge eller en cocktail, der bliver væltet på bordpladen.

Fra begyndelsen kan man vælge Ebörd i to varianter. Den ene rummer en diskret hygge-belysning i form af farveskiftende LED-lamper. Den anden har et trådløst højttaler-system integreret, som kan levere surround sound via Bluetooth og en mobiltelefon med streamet musik.

Proton søger i øjeblikket finansiering til en storproduktion via iværksætter portalen Indiegogo. Pengene er for længst kommet ind, men interesserede kan fortsat bestille et eksemplar af Ebörd med 40 pct rabat. Det vil sige, at en standard bord koster 450 USD eller ca. 3.000 kroner. Varianterne med lys eller lyd skal man af med 570 USD for. Det er ca. 3.850 kroner….

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sex skal ind ad øret