Facebooks egen valuta hedder Libra

Europas kreative bor i Sverige

Med undtagelse af popmusik. streaming tjenester og design af nye personbiler er Sverige normalt ikke det folkefærd, som man forbinder med kreativitet og innovation. Men måske vi er gået rundt med lukkede øjne og har slet ikke opdaget, at vores broderfolk mod øst faktisk har mange gode ideer.

Det mener EU-Kommissionen i hvert fald. Den har nemlig kåret Sverige som Europas mest kreative land i sit nye ”2019 European Innovation Scoreboard”. Danmark må nøjes med en tredjeplads.

EU-Kommissionens rapport viser, at Europas evne til fornyelse og innovation er forbedret for fjerde år i træk. Heldigvis, fordi man tit hører pessimistiske politikere hævde, at vores verdensdel er blevet overhalet af Kina og Sydkorea, når det gælder nytænkning.

Den nye rapport deler EU’s lande op i fire kategorier – ledere i innovation, stærke innovatorer, moderate innovatorer og kun lidt fornyende. Danmark kan bryste sig med at ligge i den bedste kategori.

Sverige opnår en score på 147,74 i innovation. Lige efter følger Finland, og så kommer vi danskere med en score på 140,94. Det er langt over EU-gennemsnittet på 108. Europas mindst kreative lande er Rumænien og Bulgarien med beskedne scores på 34,13 og 48,72.

EU-Kommissionen noterer sig med tilfredshed, at de europæiske innovations-evne er øget med 8,8 pct. siden 2011. På globalt plan har vi europæere nu overhalet USA på dét punkt….

(Infografik: Statista.com)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Facebooks egen valuta hedder Libra