Eximus IV kører længst på literen

E-bogs-læseren får et varmere lys

E-bogs-læsere har altid været en teknologi, der har ligget lidt i klemme. De kom frem sammen med de elektroniske bøger, som danskerne var længe om at elske.

I dag har e-bøgerne fået deres gennembrud via online services som f.eks. Mofibo, men e-læserne er blevet overhalet indenom af tablets og store smartphones. Dem kan man nemlig også bruge til andre ting, mens ”eReaders” stort set ikke dur til andet end at læse bøger eller dokumenter på.

Verdens største boghandel – Amazon – holder naturligvis fast i e-bogs-læserne. Amazon producerer dem jo selv i skikkelse af Kindle skærmene, der er meget udbredte i f.eks. USA, England og Tyskland.

Den nye e-bogs-læser kan tåle vand. Godt at vide, når man kan lide at læse i badekarret, ved svømmepølen eller ombord på en båd.

Den nye 2019 udgave af Kindle Oasis er netop kommet på gaden. Den ligner sig selv – bortset fra én vigtig nyhed: Man kan trinløst justere skærmens farve og lys-temperatur fra hvidt til rav. Det kan være en fordel, når man bruger læseren i f.eks. stærkt sollys eller i sengen med mørke omkring sig.

Amazon afslører aldrig, hvilken processor der sidder inde i Kindles. Så den detalje hopper vi let henover. Men jeg kan fortælle, at Oasis fås med 8 eller 32 GB lager. Den er vand- og støvtæt efter IPX8 specifikationerne. Skærmen er på syv tommer med 300 punkter pr. tomme (ppi). Teknologien er e-ink, så displayet bruger næsten ingen strøm.

Meget smart kan man indstille sin Kindle til at skifte farve helt automatisk. Det kan enten foregå via lyssensorer i skærmen eller på bestemte tidspunkter af dagen, som man har indprogrammeret. Så kobler den f.eks. over til en varmere gul skærmfarve kl. 21 om aftenen. Derudover kan den nye Kindle Oasis også afspille lydbøger. Godt, når man vil hvile øjnene.

Amazons nye Kindle Oasis kommer til salg fra den 24. juli til priser fra 250 USD eller ca. 1.700  kroner. Skærmen kan forudbestilles fra i dag hos Amazon….

Skærmens baggrundsfarve kan justeres mellem hvidt og lysegult (“Amber”).

Skærmen på Kindle Oasis er af e-ink typen, der bruger meget lidt strøm.

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Eximus IV kører længst på literen