Xiaomi Mi 9T giver punch for pengene

Kommer der en særlig Office tast?

Det er bestemt ikke hver dag, at vi kan blive bedt om at udskifte tastaturet på vores pc. Bevares – det kan ske, når vi har banket I tasterne i årevis, og keyboardet bare er ved at falde fra hinanden. Men med nye funktioner som begrundelse  – det er sjældent.

Ikke desto mindre kunne det snart blive tilfældet. Microsoft overvejer nemlig at tilføje en dedikeret Office tast. Den skal give hurtig adgang til tastatur-genveje til de velkendte kontor-apps som Word, Excel, Outlook eller PowerPoint.

Det kunne f,eks være en lettere deling af dokumenter og filer på tværs af programmer og flere brugere. Desuden bliver der spekuleret på, om den nye tast kunne være den direkte vej til at aktivere stemmestyring a la Microsofts egen Cortana, Googles Assistant eller Amazons Alexa.

Microsoft har for nylig gennemført en større rundspørge blandt Office brugere. De skulle bl.a. svare på, om de synes, en særlig Office tast ville være en god idé – og hvad de så helst vil bruge sådan en ny feature til.

Gættene blandt insidere på nettet går på, at Microsoft vil erstatte den ekstra Windows tast på højre side af keyboardet med den nye direkte vej til Office funktioner. Vælger Microsoft denne løsning, vil det ikke være nødvendigt at udskifte hele tastaturet.

Det ændrede tast-layout ville kunne gennemføres rent softwaremæssigt. Det har dog den ulempe, at de nuværende markeringer på tasterne ikke længere holder – og man må vænne sig til at huske sine tasters nye betydninger.

Dedikerede Windows taster har eksisteret på (Microsoft) keyboards i en del år efterhånden. De fleste varianter med 104 eller 105 taster har både Windows og Menu taster. Sidstnævnte kunne også blive erstattet af den nye Office genvejs-tast.

Ingen tør spå, om eller hvornår Microsoft kunne indføre det nye tastatur layout. Under alle omstændigheder viser Microsofts rundspørge blandt sine brugere, at nye forbedringer er undervejs….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Xiaomi Mi 9T giver punch for pengene