Domino’s bliver kunstig intelligent

Xiaomi Mi 9T giver punch for pengene

Kinas næststørste mobilfabrikant Xiaomi har aldrig vundet sådan rigtig fodfæste på det danske marked. Senest var det teleselskabet 3, der fik eneret på Xiaomi produkterne. Men det ellers så kreative teleselskab har gjort meget lidt ved Xiaomi.

Alt for lidt, synes jeg. Xiaomi blev i sin tid kendt for at kopiere iPhone’s udseende, men siden da har kineserne tænkt meget selvstændigt og originalt i både teknologi og design. I dag fremstiller Xiaomi alt muligt elektronik.

Xiaomi overgås kun af Huawei i mobiltelefoner på det kinesiske marked – og er verdens nummer fire – og Huawei har på bare et par år gjort sig til Kinas mest solgte Smart TV mærke.

Helt i stil med OnePlus 7 Pro har Xiaomi anbragt selfie kameraet i en motordrevet skuffe i toppen af telefonen.

Ligesom Huawei opererer Xiaomi med flere mærkevare-navne på samme tid. Således hedder firmaets lavpris-telefoner Redmi til fornavn. De er meget populære i Kina og skal nu også dukke op i Europa. Spørgsmålet er, om de når så langt som til danske butikker.

I Kina er Redmi K20 en bestseller, fordi kan man få en smartphone med næsten topklasse specifikationer til bare 2.700 kroner. Den mobil går nu til eksport som Xiaomi Mi 9T. Kært barn har mange navne.

Den nye Xiaomi rummer en Snapdragon 730+ processor med 6 GB RAM og 128 GB lager. Skærmen er en 6,4 tommers AMOLED variant i Full HD+ kvalitet. Display og grafik er optimeret til Netflix HD, YouTube og billeder med dynamisk HDR indhold. Mobilen må derfor være god at se video og spille computerspil på.

Mi 9T indeholder nemlig også en særlig ”Game Turbo 2.0” feature. Det er en to-trins grafik-accelerator, der skal forhindre forsinkelser i billeder og skabe en gamer-atmosfære med hurtige reaktioner og glidende sekvenser på skærmen.

Da selfie kameraet sidder i sin egenpop-up skuffe, er skærmen på den nye Xiaomi helt glat og uden indhak.

Kameraerne på Xiaomi Mi 9T ser også interessante ud: Selfie-skyderen på 20 megapixel sidder f.eks. i en motordrevet skuffe i toppen af telefonen. Præcist som vi har set det med den nye OnePlus 7 Pro telefon. Fremgangsmåden giver den fordel, at kameraet ikke fylder op på mobilens front. Samtidig beskyttes linsen, når selfie-skyderen ikke er i brug.

På ryggen af den nye Mi 9T har Xiaomi anbragt tre kameraer. Hoved-objektivet er på 48 megapixel og assisteres af en super vidvinkel på 13 MP og en telelinse på 8 MP med to gange optisk zoom.  Det hele assisteres naturligvis af kunstig intelligens.

Den prisbillige smartphone kommer med et 4.000 mAh batteri med 18 watts hurtig-oplader, fingeraftryks skanner gemt i skærmen, Hi-Fi i HiRes kvalitet, Gorilla Glass 5.0 foran displayet samt mulighed for Dark Mode, så man får et mere øjenvenligt skærmbillede i tusmørke og mørke. Endelig har Xiaomi Mi9T som standard “Sunlight Mode 2.0”, der gør skærmen mere letlæselig udendørs i solskin….

 

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Domino’s bliver kunstig intelligent