Lumi er både lampe og projektor

Dit tv kan være en virus-fælde

Gennem årene har vi fået ørerne blæst fulde af advarsler om, at pc’en tiltrak sig virus og malware, som kager på bordet bier og hvepse om sommeren.

Med mellemrum ryger historier så i overskrifterne, hvor selv store virksomheder og offentlige institutioner med egen edb-afdelingen bliver lammet af cyber-angreb.

De der it-kriminelle eksisterer altså i virkeligheden. De er ikke kun opfundet af smarte marketingfolk, der skal sælge anti-virus programmer.

Skal vi efterhånden skanne den halve husholdning for virus? Flere og flere apparater kører jo på internet i dag.

Længe var Mac-folket forskånet for virus-angreb. Den slags skete kun for de mennesker, der havde en Windows pc. Ikke længere. I dag MacBooks og iMacs lige så udsatte.

Det gælder naturligvis også smartphones og tablets. De er online hele tiden og derfor ekstra udsatte. Men husker I at installere virus-skanner apps på mobilen? Jeg kender rigtigt mange, der ikke gør.

Nu kommer der så fjerde led i kæden. Smarte tv, der er online, kan også få virus. De skal skannes hver tredje eller fjerde uge for malware – fortæller Samsung. Sydkoreanerne er verdens største fabrikant af fladskærms-tv, så de må vide, hvad de taler om.

Her i den forløbne weekend har support-afdelingen fra Samsung USA udsendt en advarsel via Twitter. Den fortæller, at Samsungs nyere QLED-tv skal virus-skannes med jævne mellemrum. Har man sit Samsung tv koblet på hjemmets eller firmaets Wi-Fi netværk og henter ting ned fra webben, skal skanningen foregå oftere.

I dag har Samsung slettet Twitter advarslen igen. Uvist af hvilken grund. Den virkede da ellers både troværdig og relevant for de mange mennesker, der ejer et Samsung Smart TV.

Never mind. Ejere af Samsung Smart TV kan finde apparatets indbyggede virus-skanner via ”Settings” menuen. Formentlig anede I ikke, at den eksisterede – eller I har i hvert fald næppe nogensinde brugt den.

Men ok – bedre sent end aldrig. Det næste bliver nok, at vi skal virus-skanne vores køleskab, så madvarerne ikke rådner. Eller vaskemaskinen, så tøjet bliver rent. Eller mikroen for at få popcornene varmet ordentlig. De kommer jo alle online, når “tingenes internet” også får adgang til jeres hjem….

Hos mange mennesker fungerer et Smart TV som en stor computerskærm. Når den er online i mange timer om dagen, er risiikoen selvfølgelig stor for, at en virus kan snige sig ind ad den vej.

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lumi er både lampe og projektor