Samsung spiller omsider højt

Online tager 1/4 af vores tid

Har I nogen fornemmelse af, hvor meget tid I bruger på jeres smartphone hver dag. Enten ved at tale i telefon, hvilket efterhånden tager den mindste del af tidsforbruget. Eller snarere til at lytte på musik, tjekke nyheder, opdatere sociale medier, spille spil eller se film.

Nye amerikanske tal vil sikkert chokere mange. De afslører nemlig, at mobilen beslaglægger omkring 16 pct. af vores døgn. Det svarer til fire timer. Syv procent mere end for bare et år siden.

Den årlige ”Internet Trend Report” fra investerings-firmaet Bond Capital nyder høj status i den amerikanske finans-verden, fordi den giver gode nøgletal for den digitale udvikling i samfundet.

Den netop udsendte 2019 udgave afslører bl.a, at vi i gennemsnit tilbringer seks timer om dagen online. Det er 25 pct. af døgnets timer – inklusive dem, som vi sover i.

(Infografik: Statista.com)

Mobiltelefonen er den eneste kategori af digitale enheder, som går frem. Online tiden via laptops og desktop pc’er er til gengæld faldende. Andre enheder, hvilket bl.a. inkluderer tv og stemme-styrede højttaler, tager også mere af vores tid. Omkring en time i døgnet.

Lige så interessant er at følge udviklingen i de seneste 10 år. I 2008 var amerikanerne i snit online i 2,7 timer om dagen. I 2014 var det steget til 5,4 timer – for at toppe ved 6,3 timer sidste år.

Eksperterne fra Bond Capital forventer, at væksten vil jævnes ud i de kommende år. Vi er ved at nå loftet for, hvor meget af vores tid der foregår på internet. Tv-kigning kommer ved siden af, så menneskers tid foran en skærm tager en stadig større andel af de timer, vi er vågne.

Internet Trend rapporten analyserer også reklame-branchens investeringer i de digitale medier:

I 2010 blev kun 0,5 pct. af alle marketing dollars brugt på mobile platforme – mod otte pct. af folks medie-tid. Siden har reklamefolkene fundet ud af, hvor vigtigt smartphonen er for mennesker – og dermed også for at få placeret annoncer foran øjnene på publikum. I dag går omkring hver tredje reklame-dollar til mobil markedsføring….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Samsung spiller omsider højt