Razer laver rival til Red Bull

Ayi – lille spejl på væggen der….

Smarte spejle er der som sådan ikke meget nyt i. De findes i mange forskellige udgaver og kan f.eks. vise tv, kalender, Skype videokald, spillelister på Spotify i et vindue i det ene hjørne af glasset.

Nu marcherer den kunstige intelligens så også ind i spejlet. Ayi hedder nyheden, der ifølge sin amerikanske fabrikant er det første på markedet med integreret maskinlæring.

Det sker ved, at spejlet iagttager sine bruges vaner og adfærd i badeværelset. Bagefter skal hvert familie-medlem bare sige et kodeord, inden spejlet udfører ønskede opgaver som f.eks. at læse vejrudsigten op eller til at bestille en flybillet via internet.

Ayi kan betjenes enten via et touch screen område af skærmen, eller man kan bruge sin stemme til formålet. Spejlet indeholder sågar en digital lås, så det kun er godkendte brugere, som får adgang til andet end spejlbilledet. Godkendte brugere genkendes på deres stemmer.

Ayi’s fabrikant, at nyheden ikke bare er en avanceret spejl. Ayi skal være som en god ven, man møder på badeværelset. Den personlige assistant kan således føre en dialog med sin bruger, komme med gode råd om makeup, sundhed og fødevarer osv.

Det sker via indbyggede apps som Google Assistant, Instinct eller Augmented Reality. Lyder lidt som Science Fiction, men er det slet ikke.

Ayi søger i øjeblikket finansiering via iværksætter Portalen Kickstarter. Her har projektet efter få dage indsamlet over fire gange så meget i kapital som ønsket.

Interesserede kan forudbestille et spejl til en favørpris af 499 USD eller ca. 3.300 kroner. Det er halv pris i forhold til den senere butikspris. Levering skal ske til december….

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Razer laver rival til Red Bull