Moto Z4 sætter man 5G på

Fra lyd til ansigt med AI

Hvor ofte har I ikke siddet i telefonen og talt med et fremmed menneske, som I prøver at gætte jer til udseendet af. Når I så endelig møder vedkommende, ser personen helt anderledes ud, end I forestillede jer.

Måske kan kunstig intelligens (AI) hjælpe med at give et billede af, hvordan mennesker ser ud. Bare ved at analysere vedkommendes stemme og talemåde.

En gruppe videnskabsfolk på det verdensberømte Massachusetts Institute of Technology (MIT) i Boston har i hvert fald udviklet software, der skal være utroligt præcis til at gætte udseendet på en person – uden at have et kamera eller et billede af den pågældende.

Forskerne har for nylig offentliggjort rapporten ”Speech2Face: Learning the Face Behind a Voice”, der afslører flere detaljer om algoritmen bag den kunstige intelligens.

De amerikanske videnskabsfolk har således trænet systemet med omkring 100.000 videoklip fra YouTube. De viser mange forskellige talere, så algoritmen kan lære at associere bestemte lyde med bestemte udseender.

Forskerne indrømmer, at de skabte portrætter ikke er 100 pct. kopier af mennesket bag stemmen. Men de er allerede vellignende og bliver bedre og bedre for hver dag, den kunstig intelligens kan arbejde med sin maskin-læring.

Skeptikere af kunstig intelligens kan sikkert allerede nu skabe et par rædsels-scenarier, hvor den nye teknologi kunne bruges og misbruges. Den kunne dog også være praktisk.

For eksempel vil man altid kunne få et billede af, hvilket menneske man bliver ringet op af – måske fra et hemmeligt eller ukendt nummer. Hvis man bliver generet af andre, kunne det da være en god feature at have på sin fremtidige smartphone….

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Moto Z4 sætter man 5G på