To robotter gør bedre rent end én

MiniBook er ultra-kompakt skrivemaskine

Kina har en hel underskov af computer- og mobilfabrikanter, som sjældent når at blive kendt uden for det store land. Chuwi kunne sagtens være et af dem, hvis det ikke var, fordi firmaet har pæn succes på bl.a. det engelske og det amerikanske marked med billige Windows laptops, der ligner Applers Macbooks til forveksling.

Nu går Chuwi også ind på markedet for de helt små bærbare pc’er. UMPC’ere eller Ultra Mobiles fordi de ikke er meger større end en smartphone, men kan fungere som en rigtig laptop med tastatur og det hele.

Som mange andre mindre fabrikanter prøver Chuwi at skabe opmærksomhed omkring sin lille MiniBook nyhed ved at sende den til ”crowd funding” på en af de store online platforme for iværksættere – Indiegogo. Det lykkes, for dér fandt jeg MiniBook og skriver nu om den i Danmark.

Og lad mig straks sige, at I ikke skal undervurdere Chuwi nyheden. Med en Intel Core M3 processor, 8 GB DDR4 RAM og 128 GB flash RAM er MiniBook lige så kapabel som mange, langt større laptops.

Desuden er Chuwi lige så alsidig og fleksibel som f.eks. Lenovos Yoga bærbare. Den lille otte tommers touch skærm kan bruges som på en almindelig laptop, men også ”flippes” rundt, så den fungerer som en udmærket lille tablet eller e-bog.

Tastaturet er småt, men skal være ganske brugbart som skrivemaskine. Det er netop ideen med MiniBook: At have en pc i lommeformat, som er bedre til at skrive notater, små artikler, emails osv på end en smartphone eller en traditionel tablet.

Skærmen på MiniBook kan flippes rundt. så laptoppen fungerer som tablet eller e-bog.

LCD-skærmen på otte tommer og Full HD kvalitet er kun en smule større end på mange store mobiltelefoner i dag. Hele pc’en måler 20,1 gange 12,9 gange 19 mm og vejer 650 gram. Det kan man da kalde handy. Styresystemet er Windows 10, og MiniBook kan snildt rumme en lille Microsoft Office pakke.

MiniBook kommer med både USB-C, HDMI og USB 3.0 stik, ligesom der selvfølgelig er trådløst Bluetooth og Wi-Fi. Batteriet har hurtig opladning og kan holde den lille laptop kørende i mindst otte timer.

Chuwi MiniBook dukker op på Indiegogo om knap tre uger. Allerede nu kan man dog gå til Chuwis hjemmeside og sikre sig en rabat-kupon på 25 pct. til en billig mikro-laptop….

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

To robotter gør bedre rent end én